Zichtbaar, aanspreekbaar en vertrouwenwekkend

In de afgelopen maanden ben ik door Janny begeleid voor kleur- en kledingadvies. Toen ik wat rondklikte op internet, kwam ik uit bij een nieuwsbrief van Janny, met de aankondiging van een workshop over kleurconsult. De workshop sprak me aan, maar de datum kwam niet uit.

Persoonlijk kleuradvies
Gelukkig bleek Janny ook persoonlijk kleuradvies te geven. Een afspraak was snel gemaakt, en zo volgde een heel traject. Want ik wilde niet alleen kleuradvies, ik wilde ook een persoonlijk stijladvies. Al langer had ik het gevoel in werksituaties, dat ik ‘over het hoofd’ werd gezien. Alsof mijn standpunt en mijn inzet er niet toe deden. En ik vroeg me af of mijn kleding aan een betere zichtbaarheid kon bijdragen.

Ontdekkingstocht langs kleuren en vormen
Bij Janny ter Meer volgde een wonderlijke ontdekkingstocht langs kleuren – gedempt, koel, warm, licht –; vormen – rond, vierkant, puntig –; kledingstoffen – glimmend, zacht, goede kwaliteit –; en nog veel meer. Er is heel veel te zeggen over kleding, kleur en stijl. En kledingkeuze blijkt veel over de drager ervan te zeggen; die brengt al een boodschap over. En dat nog voor er een woord gesproken is. Dat is goed om te weten, zeker in situaties waarin kleding, en een totale eerste indruk, van belang is.

Zichtbaar, aanspreekbaar en vertrouwenwekkend
Kleding kopen is voor mij niet meer hetzelfde. Ik houd niet zo van winkelen, maar nu ga ik rondkijken in winkels waar ik nog niet eerder geweest ben, en waarover Janny me vertelde. Dat lijkt me erg leuk. Ik weet welke kleuren me goed staan. En ik heb zin om nieuwe combinaties te maken. Zo kan ik kleding vinden waarvoor ik het wil gebruiken: om zichtbaar te zijn, aanspreekbaar en vertrouwenwekkend.

Dankzij het advies van Janny weet ik nu hoe ik dat moet doen. Het is een proces, en dat maakt het heel boeiend.

Mirjam Vermeij, werkzaam bij een uitgeverij, heeft twee schoolgaande kinderen en doet in haar vrije tijd aan yoga. In oktober/november 2014 volgde zij een traject Uiterlijke presentatie Dat bestond uit een kleuranalyse, een consult waarin zij een zgn. groeikompas maakte en een garderobeconsult thuis, waar we samen combinaties hebben gemaakt die de kwaliteiten van Mirjam zichtbaar maken.