Zelfvertrouwen en inspiratie

Het is nu zo’n drie jaar geleden dat ik via Eva Hollander (auteur van Kleding als taal, CoverStijlkwadrant HR(19jan)dat ik vond bij mijn kapper) voor het eerst bij Janny ter Meer kwam. Het was voor een kleursessie samen met mijn vriend, een cadeau voor hem maar ook voor mij. Leuk en leerzaam, en we hebben ook veel napret gehad. Aan hem kon ik goed zien wat het voor hem deed om een ‘goede’ kleur te dragen, en andersom was het net zo. 

Daarna volgde er een consult op kleur en stijl door mijn garderobekast, en begon ik te begrijpen waarom ik sommige stukken gekocht had, maar toch nooit zou dragen. Ondertussen las ik rustig door in het boek van Eva Hollander, en inmiddels heb ik ook het traject Binnenstebuiten* bij Janny afgerond. 

Janny voelt goed aan wat past en wat niet en kan dat helder verwoorden, aan de hand van het stijlkwadrantensysteem, maar ook op andere manieren. Daarnaast is zij creatief en professioneel, en een echte coach die je helpt om nieuwe wegen in te slaan.

Het was een mooi traject en ik heb er veel van opgestoken, en ook inspiratie en zelfvertrouwen opgedaan. Nogmaals dank, Janny!

Ariane, januari 2015

*Bij een consult Binnenstebuiten maak je een innerlijk kompas, een compacte samenvatting van jouw kwaliteiten. Ariane maakte ook een zgn. ontwikkel- of verlangkompas, met verlangde kwaliteiten. Deze twee kompassen vormen samen het groot innerlijk kompas, dat we daarna hebben vertaald naar kleding.

Het verhaal van Ariane maakt voor mij duidelijk dat je veel uit een boek kunt leren, maar dat persoonlijke aandacht en vakkennis essentieel zijn wanneer je dieper wilt gaan. Als professional stel ik andere vragen, en ik word niet afgeleid door jouw innerlijke stemmen die van alles en nog wat vinden…