Wollendekenjas uit conceptstore

Conceptstores: je struikelt er bijna over! Het is duidelijk een nieuwe trend in winkelland: winkels die zich niet beperken tot één product, maar verschillende artikelen en diensten aanbieden. Van kleding tot cadeautjes, van meubilair tot koffie, van plantjes tot skateborden. Met een overkoepelend concept.interieur NyHavn. 9-12-15

Ook in Haarlem schieten ze als paddestoelen uit de grond. De Haarlemse cityblog zette ze op een rijtje.

Conceptstores zijn om te struinen
Om eerlijk te zijn moet ik er erg aan wennen: voor wat kan ik er eigenlijk terecht? Dat is niet de juiste vraag voor een conceptstore: je gaat erheen voor de sfeer, voor de belevenis. En dan vind je wel of niet iets van je gading. En zo niet, dan kun je er in de meeste gevallen lekkere (en eerlijke!) koffie drinken.

Kleur in NyHavn
Op mijn zoektocht naar eerlijke kleding kwam ik ook bij een conceptstore terecht, namelijk NyHavn, op de hoek Koningstraat-Paarlaarsteeg, Haarlem. Toen hij net open was, vond ik het kledingaanbod wat tegenvallen: er hingen rekken met yogakleding, weinig kleur, wel goed materiaal.

Dat is mijn bezwaar tegen conceptstores: van alles wat, van alles een beetje, en soms is het dan niks…

nieuwe dekens van oude dekens (2). NyHavn. 9-12-15Op mijn winkelrondje voor sinterklaascadeautjes  ben ik er weer naar binnen gegaan, en ik was aangenaam verrast: hé, er hangt kleur. Hé, wat een mooie kussens!  Mooie jassen ook.

Wollendekenjas
Deze week ben ik nog een keer gegaan om specifiek naar de kleding te kijken, met name naar de jassen, gemaakt van wollen dekens. Er hing er eentje in de etalage: oranje en rood. Mooi! Echt iets voor mij, dacht ik. Gepast, maar hij was het toch niet helemaal. Te veel oranje. Een andere geprobeerd, die met geel, grijs, zwart en wit. Vond ik eerst een beetje saai, maar hij staat wel mooi. Zal ik? Ja, gekocht. Ik word zo blij van iets moois dat duurzaam en uniek is!Janny in jas van wollen deken. NyHavn. 8-12-15

Nieuwe leven voor oud materiaal
Van de wollen dekens worden trouwens niet alleen jassen gemaakt. NyHavn verkoopt ook kussens, dekens die uit verschillende dekens bestaan, en een ‘knuffel’. Allemaal kleurrijk en zacht.

Ook hangen er schorten, gemaakt van oude jeans.

Ik ben om
Voor deze concept store ben ik om. Ik zal er regelmatig even binnenwippen om te kijken wat er nu weer hangt, en ligt.

PS:  NyHavn verkoopt ook natuurlijke verzorgingsproducten, cadeautjes, en fairtrade eten, vaak door Haarlemmers gemaakt.

© Janny ter Meer. 2015
info@jannytermeer.nl

  schorten van oude jeans. (2) NyHavn. 2015