Vesna op weg naar het podium

Ik dacht dat ik het zelf wel kon met mijn achtergrond in de mode en marketing, maar dat viel toch tegen. Ik ben heel blij dat ik Janny heb gevraagd mij te adviseren over de stijl die bij me past als ondernemer.

Ik wilde vooral weten welke kleuren me goed staan, maar Janny adviseerde me eerst een ondernemerskompas te maken. Met zo’n kompas zou ik zicht krijgen op de kwaliteiten die voor mij als ondernemer belangrijk zijn. En vervolgens zou ze me leren hoe ik die kwaliteiten kan laten zien in mijn kleding, zodat mijn kleding een expressie is van wie ik ben. Dat lijkt me wel wat. Ik hou van kleding, van fleurige jurken en aparte schoenen. Met die kleding laat ik nu vooral mijn extraverte kant zien, de introverte houd ik voor mezelf. Zou het mogelijk zijn mijn vurige kant en mijn sensitieve kant te showen?

Ja, dat kan. Het was een fascinerend en inspirerend proces, waarbij ik heel veel over mezelf heb ontdekt.

Mijn belangrijkste kwaliteiten als ondernemerVesna in lange bloemenjurk. 25-6-15
Allereerst hebben we geïnventariseerd wat nu mijn kwaliteiten als ondernemer zijn, wat zijn de vijf belangrijkste die essentieel zijn voor mij? Uit een hele lijst met kwaliteiten heb ik er heel veel aangestreept, die we vervolgens hebben geclusterd naar vijf. Mijn vijf kwaliteiten zijn: sensitief, artistiek, kwaliteitsgericht, ondernemend en flair. Afgezien van Sensitief, zijn dit naar buiten gerichte kwaliteiten, ze vertegenwoordigen mijn extraverte kant. Zo kennen de meeste mensen mij.

Wat wil ik nog meer ontwikkelen?
Mijn introverte kant ken ik wel, maar die laat ik nu nog niet zo veel zien. Dat wil ik wel, dan ben ik meer in balans. Dat voel ik zelf ook wel. Daarom hebben we ook een zgn. groei- of ontwikkelingskompas gemaakt. Die bevat de kwaliteiten die ik graag wil bezitten of verder wil ontwikkelen. Mijn verlangwoorden zijn: In balans, vitaal, focus, zelfvertrouwen en zuiver.

Welke beweging vindt er plaats?
Door deze twee kompassen samen te voegen werd duidelijk welke innerlijke beweging er plaatsvindt. Voor mij is het belangrijk dat ik regelmatig in mezelf keer. Ik heb altijd heel veel ideeën. Door eerst goed te voelen op mijn sensitieve manier wat past bij mij, ontstaat er focus. Ik ren niet meer achter elk idee aan, er komt meer rust en daardoor ook zelfvertrouwen: ik weet wat ik wil. Dat is goed voor mijn ondernemerschap, en ook voor mijn vitaliteit. Ik verdoe mijn energie niet langer aan plannen die niet bij mij passen.

Zo wil ik zijn
Door de twee kompassen te maken weet ik nu duidelijk wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Ik ben: kwaliteitsgericht, zelfvertrouwen, zuiver, sensitief en artistiek. Het is een combinatie van introverte en extraverte kwaliteiten, die helemaal klopt.

Daarna de kleuren
Pas na het kompas heeft Janny een kleuranalyse gedaan, waaruit bleek dat warme, diepe en heldere kleuren mij doen stralen. Een glansje of een sprankeling in de kleding geeft me iets extra’s.

En ook nog de kast in
kleding van Vesna 25-6-15Tijdens onze tweede sessie is Janny bij mij thuis gekomen, en hebben we samen mijn kleding doorgenomen. Er zat heel veel kleding bij met een koele ondertoon, en ook kleding die mijn figuur niet zo mooi doet uitkomen. Ik ga drastisch opruimen!

Op weg naar het podium
De belangrijkste reden om Janny in te schakelen voor mijn kleding, is mijn wens dit najaar op het podium te staan. Ik heb last van podiumangst, en die wil ik graag overwinnen. Om mij te helpen op de weg naar het podium schakel ik hulp in van professionals, Janny is er een van. Door haar weet ik welke kleuren mij goed staan, en hoe ik mijn twee verschillende kanten in mijn kleding kan laten zien. Dat geeft mij zelfvertrouwen en rust. Ik ben heel blij met haar advies.

Juni 2015, Vesna Zuuring

Vesna Zuuring is visueel marketingcoach/fotograaf. Ze helpt vrouwelijke coaches, trainers en therapeuten online zichtbaar te worden, gewoon door zichzelf te zijn. Zie www.ziehaar.nl.