Verlangen naar kleur

‘Ik zou wel meer kleur willen dragen, maar in de winkels hangt nu alleen maar donkere kleding.’ Herkenbaar?

Wil je meer kleur in je kledingkast, ga dan eens niet naar de grote modeketens, zoals We, Zara of Claudia Sträter, maar loop binnen bij de kleinere, zelfstandige winkels. Ik deed een rondje kleur in Haarlem, en ik was blij met wat ik zag.

Kleurige tops en topjes bij HaastjeRepje
slippely-tops-bij-haasjerepje-haarlem-oktDenk je kleur, dan denk ik eerst en vooral aan HaastjeRepje (Grote Houtstraat 4). Vooral door de uitgebreide selectie kleurige basisshirts van Slippely die deze winkel verkoopt. De shirts zitten lekker, de kleuren blijven goed, ook na lang wassen en… het merk is aangesloten bij MadeBy, lees ik op hun website. Dat betekent dat ze hun kleding maken met respect voor natuur en milieu.

Daarnaast vind je er prachtige vesten en truien van het Deense merk Mansted, vestjes van Ivko, en nog veel meer kleurige kleding.

kleur-bij-haasjerepje-haarlem-nov-2016-foto-janny-ter-meer

Kleurige laarzen bij Bij Ien
Ook een en al kleur is de winkel Bij Ien in de Anegang. Misschien ken je deze winkel vooral vanwege de kleurige laarzen. Kleur en bloemen, dat zijn de kenmerken van Ien. Vind je dat te heftig, kies dan voor alleen kleur. Bij Ien verkoopt namelijk ook effen vesten en jurken. Je vindt er de merken Lien&Giel, Ivko en Juffrouw Jansen.
laarzen-bij-bijien-haarlem-nov-2016-foto-janny-ter-meer
Wanneer je van jurken houdt

In dezelfde winkelstraat vind je IdolsForever, ook een en al kleur. Dit is een jurkenparadijs, o.a. van de merken Vive Maria en  PussydeLuxe. En misschien ken je die wollen korte jasjes, in allerlei kleuren? Die hangen ook bij IdolsForever.kleur-bij-idolsforever-haarlem-nov-2016-foto-janny-ter-meer

Kleurige accessoires bij PolkaDot
Loop je de Anegang uit, en sla je rechtsaf de Kleine Houtstraat in, dan vind je links PolkaDot. Ze noemen zichzelf het gezelligste winkeltje van Haarlem. Ik kom er graag even snuffelen.

oorbellen-bij-polkadot-nov-2016-foto-janny-ter-meer

Houd je van kleurige bloemetjesaccessoires (merk Camps en Camps), dan slaag je hier beslist. Je kunt er ook terecht voor kleurrijke leesbrillen (SeeConcept), en voor hoedjes.

leesbrillen-bij-polkadot-nov-2016-foto-janny-ter-meer-2Daarnaast vind je er o.a. jurken, rokken en vestjes van Zilch, jassen en jurken van Masai, en de merken Blutgeschwister,  en tante Betsy.

Een selectie van kleurige winkels
Dit is een kleine selectie van kleurige winkels in Haarlem. Er zijn er nog veel meer, dat maakt Haarlem tot zo’n fijne winkelstad. Loop eens niet door de Grote Houtstraat, maar in de straatjes ernaast of erachter. Laat je verrassen door het aanbod.

Help! Welke kleuren passen bij mij?
Ik kan me voorstellen dat je overdonderd wordt door de vele kleuren in de genoemde winkels. Welke kleur wel, welke niet? Van sommige kleuren zie je meteen dat ze wel of niet goed staan, over andere twijfel je misschien. Wil je houvast in je zoektocht naar kleur, doe dan eerst een kleuranalyse.* Dan zie je zelf in de spiegel welke tinten je goed staan. En dat niet alleen, we gaan ook in op de relatie tussen persoonlijkheid, uiterlijk en context. Want soms hou je gewoon niet van kleuren die je wel goed staan.  Of passen kleuren niet bij het werk dat je doet. 

*Sinds 2018 geef ik geen advies meer over kleur, stijl en imago. Ik schreef er een blog over.  Op de site van de beroepsvereniging staan vele professionals bij wie je terecht kunt voor kleur-, stijl en imagoadvies. 

© Janny ter Meer, november 2016
info@jannytermeer.nl