Veel meer kleuren dan gedacht

Wat is uitstraling eigenlijk, en hoe kun je met kleding je uitstraling beïnvloeden. Dit was het uitgangspunt voor de workshop Kleding en uitstraling, die ik op zaterdag 15 december 2012 gaf voor de leden van de Nederlandse Beroepsvereniging van Freelance Secretaresses. Hij werd gehouden in het Van der Valk Hotel te Schiphol.
Hierna lees je de reactie van Sandra Hassing, een van de deelnemers.

Kleding waar je je goed in voelt
‘Voordat de deelnemers van de workshop in alle vroegte afreisden naar Amsterdam, stonden ze al voor hun kledingkast. Janny had nl. gevraagd of we iets wilden aantrekken waar we ons happy in voelden. In Amsterdam werden we ontvangen in een geweldige kerstsfeer. Dit bleek een goed begin van een leuke dag.

Na de kennismaking met de andere leden werd na een korte intro van de voorzitter het woord gegeven aan Janny ter Meer van Janny ter Meer. Zij vroeg ons als eerste positieve feedback op elkaar te geven. Dat leverde leuke reacties op.

Meer kleuren dan gedacht
Het was een gezellig opkomst en we hebben veel tips en tops gekregen van Janny. We kregen de gelegenheid om stoffen bij elkaar om te hangen om zo te kijken welke kleuren het best bij een persoon pasten. Uiteraard ging dit gepaard met het nodige geschater! Verrassend was dat je veel meer kleuren kunt dragen dan je had gedacht. Dat wordt aankomend jaar een aanslag op onze portemonnee, want de kledingkast zal zeker aangevuld worden.

Kortom, een leuke en gezellige workshop met verrassende resultaten.’

(De foto’s hierna zijn van Sandra Hassing Fotografie.)

De deelnemers op rij: van kleur naar neutraal naar zwart.

Blauw staat mooier bij een vrouw met blond haar dan zwart.