Van uniform naar veelkleurigheid: workshop voor militaire coaches

We schrijven de avond van 14 april 2014, locatie vliegbasis Gilze rijen. Een groep met voornamelijk mannelijke militairen, een enthousiaste imagacoach en een veelheid aan mooie gekleurde stofjes. Allemaal ingrediënten voor een geslaagde avond. Door zorgvuldige voorbereiding en een passend optreden van Janny werd het inderdaad een gezellige en leerzame avond. Gewoon lekker aan de slag, no nonsense met oprechte interesse in ‘onze wereld’, een juiste aanpak en benadering. Janny is flexibel en neemt ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Kleding kan iets vertellen
Zoals verwacht bleken er naast het groen ook nog vele andere warme en coole kleuren de hedendaagse militair te completeren. We waren natuurlijk al op de hoogte dat kleding iets kan vertellen, zeker als het groene camouflage is, maar het versterken van je persoonlijkheid in relatie tot het ‘waarom’  van de gekozen kleding was wel weer een welkome opfrisser.

Iedereen is uiteindelijk naar huis gegaan met een persoonlijk kleuradvies. Het vermoeden bestaat dat er menig garderobe aangepast zal gaan worden!

‘Sinds deze avond kijk ik anders naar kleding en kan ik nog bewuster keuzes maken om als coach aan te sluiten bij de cliënt of het team.’

Karla, Arjen Dirk en Rob (3 deelnemers aan de workshop)

 

De workshop werd gegeven in opdracht van het Expertise Centrum Leiderschap Defensie. Nu militaire coaches niet meer in uniform hoeven te coachen, was de vraag wat ze dan wel zouden dragen. Hoe kom je over? Wat straal je uit met je kleding?
In de workshop maakten de deelnemers kennis met de vier stijlcategorieën, een handig hulpmiddel om snel in te schatten welke kleding geschikt is voor een context.