Stilte

Hoe druk is je leven? En je hoofd? Heb je tijd voor stilte, of komt het er niet van? Stilte om naar je verlangens te luisteren, of gewoon stil zijn en niets hoeven. 

Wanneer je altijd druk bezig bent, kun je het contact met je verlangens kwijtraken.

Stilte onthult
Stilte laat verlangens weer naar boven komen, stilte onthult op een zachte en vriendelijke manier. Wees daarom zo nu en dan stil. Ga ergens zitten waar je op je gemak bent en waar je niet gestoord wordt.

Gedachten komen en gaan
Word je afgeleid door je gedachten? Verbind je er niet mee, en veroordeel jezelf niet. Gedachten komen en gaan. Dat is de aard van gedachten.

Misschien voel je van alles in je lichaam. Onrust, ongemak, pijntjes. Probeer erbij te blijven. Je bent niet je lichaam, je bent groter dan dat. Weersta de impuls om op te springen en iets te gaan doen. Blijf zitten.  Al is het maar vijf minuten.

In contact met de innerlijke stilte
Lukt het om stil te blijven, dan kom je uiteindelijk – heel langzaam – in contact met de stilte in je zelf. Je eigen stilte, die is verbonden met de grote stilte, de lege ruimte, waarin alles plaatsvindt. Alle gedachten, alle emoties, alle fysieke gewaarwordingen. Ze komen op, en verdwijnen.

Elke maand stilteavond
Samen stil zijn geeft een heel andere energie dan in je eentje stil zitten. Daarom houden we elkaar laatste vrijdag van de maand een stilteavond. We zijn een uur stil, na afloop drinken we in stilte thee en gaan in stilte weer naar huis. 

Opborrelende verlangens
In stilte komen je diepste verlangens naar boven, verlangens die je je nog niet bewust was, laat staan dat je erover kunt praten. Benader ze met zachtheid, koester ze, houd ze dicht tegen je hart. Jij weet wanneer het tijd is ze naar buiten te brengen.

Zijn ze stevig genoeg om erover te praten, en heb je behoefte aan een gesprek om ze te uiten? Je bent van harte welkom. 

Ja, neem contact met mij op voor een gesprek over verlangens.