Stilte bij de wisenten

Regelmatig ga ik naar Middenduin, een duingebiedje dicht bij Overveen. Om te wandelen, of even bij het meertje van de wisenten te zitten. Zo noem ik het uitzichtpunt bij Kraansvlak waar je – als je geluk hebt – wisenten kunt zien.

Ontmoeting met wisenten
Heel vaak geniet ik vooral van het mooie plekje bij het meertje, maar vanmiddag had ik sinds lang weer een ontmoeting met de wisenten Ik lag lekker in het zonnetje,  toen ik wat gekraak hoorde. En ja hoor, wisenten. Een grote stier, wat kleinere beesten, een stuk of tien. Een voor een liepen ze naar het water. Aan deze kant van het water (bij het uitkijkpunt) had ik ze nog niet eerder gezien.

wisent-links-kijkend-4-1-15Stil in het water
De meeste gingen weer weg, drie bleven staan, met de koppen naar elkaar toe. Zo nu en dan tilden ze een poot op, of de staart om te plassen. Soms gingen de hoorns tegen elkaar. Zo bleven ze een halfuur staan. En ik bleef een halfuur zitten kijken… vrijwel zonder gedachten, zonder haast.

Uiteindelijk liepen ook deze drie uit het water, en verdwenen in het struikgewas. Niets meer te zien.

©  Janny ter Meer
oktober 2016