Mirjam Broerse: Zichtbaar op de achtergrond

Van nature ben ik niet iemand die graag op de voorgrond treedt.
Ik werk graag achter de schermen om te zorgen dat andere mensen hun werk goed kunnen doen. Momenteel ben ik werkzaam als adviseur van de directeur van een overheidsorganisatie.  Vorig jaar heb ik een coachingstraject gevolgd om mijn talenten nog meer in te kunnen zetten. Het thema voor mij was ‘zichtbaarheid’.  Een opdracht van het traject was om vijf directe collega’s te vragen welke kwaliteiten ik in huis heb en op welke punten ik mezelf kon ontwikkelen om zichtbaarder te worden.  Dat heeft heel veel waardevolle adviezen opgeleverd. Opvallend vond ik dat twee collega’s een opmerking maakte over mijn kledingkeuze.  Ook daarmee kon ik mezelf meer laten zien en mijn talenten zichtbaarder maken!

Krachtig zonder dominant te zijn
Janny ter Meer kende ik van de kleurenanalyse die ik met een aantal vriendinnen had gedaan. Daardoor wist ik ook van het consult binnenstebuiten.  Het was een bijzonder leerzame ochtend. Ik heb geleerd dat voor mij kwaliteit en vorm erg belangrijk zijn. Janny heeft mij laten zien hoe ik dat kan vertalen in kleding.  De combinatie met de kleurenanalyse heeft mij veel inzicht opgeleverd. Het scheelt ook nog eens veel tijd en energie bij het winkelen. Ik hoef nu niet meer alle rekken met kleuren af die ik toch beter niet kan dragen en ik richt mij wat meer op kleding die kracht uitstraalt, zonder te dominant te worden.

Ik durf meer
Als ik kleding draag die past bij mijn innerlijk voel ik mij krachtiger, durf ik meer en voel ik mij meer aanwezig. Ik merk ook dat anderen anders op mij reageren. Ik ben een volwaardige gesprekspartner.  Voor de eerste keer in een outfit ‘nieuwe stijl’ naar mijn werk was spannend, maar ik kreeg erg veel complimenten. Ik moest even wennen aan al die aandacht, maar het voelt goed, het past bij mij. Het is erg leuk om met mijn inzichten te spelen en heel bewust mijn kleding uit te kiezen bij de activiteit van die dag.

Mirjam Broerse,
na een consult Uiterlijke Presentatie, januari 2012