Een magische en helende familieopstelling

Op mijn verlanglijstje stond al een aantal jaren het doen van een familieopstelling. Het was er nog niet van gekomen, toen ik op regenachtige zondagmorgen in het bos Janny tegenkwam.

We raakten in gesprek over onze bezigheden en ook over familieopstellingen. Janny vertelde me dat ze desgewenst graag een opstelling met me wilde doen. We maakten een afspraak en besloten een tafelopstelling* te doen, waarbij niet mensen maar diverse voorwerpen representant zijn.

Een opstelling is magisch…
Janny had van tevoren verteld dat een opstelling magisch  kan werken en dat kan ik achteraf beamen. Puur intuïtief koos ik de diverse voorwerpen en daar bleek achteraf een mooie samenhang in te zitten.

…en helend.
De opstelling heeft voor mij helend en verhelderend gewerkt. Janny doet dit werk op een prettige rustige manier waarbij ze alle ruimte laat met verdiepende vragen.

Ik ben blij dat ik samen met haar deze opstelling heb mogen doen.

Sandra
oktober 2018

 

*Net zoals bij een opstelling met mensen als representant, beginnen we bij een tafelopstelling met een vraag. Aan de hand hiervan bepaal ik welke elementen we gaan opstellen. Voor elk element kiest de vragensteller een object en plaatst ze op tafel. Vervolgens legt zij of hij een hand of vinger op het object en voelt/ervaart wat er is en spreekt dat uit. De opstelling ontvouwt zich en doet haar ‘werk’.