Maandelijkse stilteavond Samen-zijn in stilte

veren-van-glas-foto-c-f-van-gelderen-2016-dordrecht-museum
Samen stil zijn is bijzonder. Er ontstaat een stille energie, waarin we met elkaar en met stilte zijn verbonden. Ook al zijn er allerlei geluiden (auto’s, joelende kinderen, een passerende trein, politiesirenes), wij zitten in een stiltebel.

Elke maand kun je zo’n stille bijeenkomst in onze huiskamer in Overveen meemaken, meestal de laatste vrijdag. We beginnen om 20.00 uur en zijn een uur stil. Na een halfuur is er de mogelijkheid je benen te strekken. Er is geen thema, geen geleide meditatie, noch een nagesprek. We zijn een uur stil en je vertrekt ook weer in stilte. Na afloop is er thee, die we zwijgend opdrinken. Je kunt ook meteen naar huis gaan. 

In december is er geen stilteavond, omdat we dan een stilteretraite organiseren: vijf stilteochtenden in ruimte De Garage, Haarlem. Je kunt je per dag opgeven, al raden we je aan minimaal drie ochtenden mee te doen. Dan kun je ervaren hoe stilte zich verdiept. 

Praktische gegevens
Data                            : elke laatste vrijdag van de maand
Aanvang                   : 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Locatie                       : Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Kosten                       : de stilteavonden zijn gratis en gaan altijd door
Opgave                      : info@jannytermeer.nl

Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je ons laat weten dat je komt. Besluit je op het laatste moment te komen, je bent welkom, de avond gaat altijd door. We beginnen op tijd.

Heb je geen ervaring met stilte, en heb je wel belangstelling? Kom dan omstreeks 19.30 uur. Dan vertel ik je meer over de avond en hoe je jezelf kunt steunen in de stilte.

Verandering in 2020: stilteavond op afstand
Vanwege de coronacrisis hebben we eind maart besloten de maandelijkse stilteavond te vervangen door een wekelijkse stilteavond op afstand. We zijn een uur stil, ieder in ons eigen huis. De tijden zijn hetzelfde.

Wanneer je je opgeeft, krijg je van mij bericht wie er nog meer meedoen. Wil je elke week een herinnering? Stuur me dan een mail  met je mobiele nummer: info@jannytermeer.nl 

Reis in (de) stilte in december
In december houden we tussen kerst en oud-en-nieuw weer een Reis in (de) stilte van 5 ochtenden. Data: vrijdag 27 december tot en met dinsdag 31 december. 

doorkijkje-museum-oud-amelisweerd-juni-2016-foto-janny-ter-meer Via onderstaand formulier kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de stiltebijeenkomsten:

(* verplichte invoer) 

Wanneer je je inschrijft voor deze nieuwsbrief, ontvang je minimaal één keer per maand een uitnodiging voor onze maandelijkse stilteavond. Daarnaast houd ik je op de hoogte van andere stiltebijeenkomsten die ik organiseer. Voor deze nieuwsbrief maak ik gebruik van MailChimp voor opmaak en verzending. Je persoonlijke gegevens gebruik ik alleen voor mijn nieuwsbrief over stilte, en ik verkoop ze niet aan derden. Je kunt je altijd weer afmelden via een link onder aan de nieuwsbrief. 
Zie ook de Privacyverklaring