Kleding

Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren vrouwen (en soms mannen) laten zien hoe ze kleding kunnen inzetten als taal, hoe kleur hun uitstraling kan versterken, hun zelfvertrouwen kan vergroten en de communicatie met anderen kan ondersteunen. Hoe ze met kleding expressie kunnen geven aan wie ze zijn.

En nu zijn losse kleuranalyses, stijladviezen voorbij, tijd voor iets anders. Lees het blog dat ik erover schreef. 

Wat blijft is coaching en stilte. Coaching als je een druk hoofd hebt, of bescheiden bent en je daardoor onzeker voelt in onze maatschappij van extraverte mensen, of als je (binnenkort) met pensioen gaat, en je afvraagt hoe nu verder…  Of voor iets anders.

Mijn uitgangspunt is dat jij de beste coach bent. Jij kent jezelf het best. Ik ben de vroed(e)vrouw die je begeleidt naar je eigen wijsheid. 

En misschien, soms, als het past in een coachingtraject, geef ik je advies over je stijl, van binnen naar buiten. Zo binnen, zo buiten.

Een eigen stijl begint bij zelfkennis
Een traject Zo binnen, zo buiten biedt je praktische handvatten om je eigen stijl te ontwikkelen. Die ontstaat niet in één dag. Net zoals een tuin onderhoud nodig heeft om tot volle bloei te komen, zo vraagt een effectieve garderobe aandacht en tijd. Plus, zelfkennis en een  kritisch oog.

De inhoud van een traject Zo binnen, zo buiten is afhankelijk van je vraag. In ieder geval beginnen we aan de binnenkant: Wie ben je? Of beter nog, wie wil je zijn? Je maakt een zgn. innerlijk kompas (een compacte samenvatting van je belangrijkste eigenschappen), en je leert hoe je jouw persoonlijkheid vertaalt naar kleding.  Dus echt van binnen naar buiten, persoonlijk, nauwkeurig op jou afgestemd. 

Gratis kennismakingsgesprek
Een traject Zo binnen, zo buiten is maatwerk. In het kennismakingsgesprek bespreken we wat bij je past en wat voor jou mogelijk is. Zo’n gesprek van een halfuur is gratis en vrijblijvend. Het kan per telefoon, per skype of in mijn werkruimte in Overveen.  

Ecofashion als deel van een bewust leven
De afgelopen jaren heb ik veel websites verzameld over eerlijke kleding, ook wel ecofashion genoemd. Je vindt de informatie hier.