Janny

JannyTerMeerIk zou zo graag…’  Het is niet een zin waarmee ik ben opgevoed. Dat was eerder de zin ‘kinderen die vragen worden overgeslagen…’

Durven verlangen
Het heeft dan ook even geduurd voor ik durfde te verlangen, en voor ik wist wat ik nu eigenlijk verlangde. Nu weet ik dat beter: mijn basisverlangen is leven zonder voorbehoud, zonder angst afgewezen te worden, zonder me af te vragen hoe het eruitziet. Kortom, vanuit mijn essentie. Dan straalt mijn licht, en ben ik verbonden met mezelf, met jou, met het Naamloze…

Om het basisverlangen heen cirkelen andere verlangens: naar schoonheid, sensualiteit, stilte, natuur, een goed boek, een goed gesprek, kunst. 

Verlangens zijn ruim
Er zijn vast ook verlangens die ik nog niet ken, of nog niet durf te voelen. Zo gaat dat: leef je vanuit je verlangen, dan lijk je een bron aan te boren die niet opdroogt. Verlangens zijn ruim, ze hoeven niet vervuld, en soms worden ze vervuld zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het is de kunst niet van tevoren te bedenken in welke vorm de verlangens zich manifesteren.

Wat heeft kleding met verlangen te maken?
Dat een verlangen eerst als een gemis kan voelen, ontdekte ik begin van deze eeuw. Ik was freelance coördinator van boekproducties, redigeerde teksten, vertaalde ze en schreef ze in opdracht. Prachtig werk, want ik houd van woorden, ik houd ervan een tekst prettig leesbaar en logisch te maken. Ik houd van de contacten met auteurs en uitgevers.

En toch, en toch … het was het niet  meer helemaal. Er was een vaag ontevreden gevoel. Wat nu?

Wat deed je graag als kind?
Tot me in een coachingsessie werd gevraagd wat ik als kind graag deed… Hmm, nou ja, ik speelde graag met poppen en ik hield van mooie kleding. Kleding, zou ik daar mijn werk van kunnen maken? Ik ging op onderzoek, nam deel aan een introductieworkshop over kleur en stijl en dacht: dit is het! Het was het begin van mijn opleiding tot image consultant en later tot integraal image consultant en (imago)coach.

Verlangen naar verdieping
Het vage ontevreden gevoel werd een verlangen naar ander soort werk en daarna naar verdieping. Dat leidde me naar Carla Mathis en Eva Hollander, naar trainingen zijnsoriëntatie, systemisch werk en voice dialogue. En uiteindelijk naar het verlangen naar stilte.

Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken…

Wat is jouw verlangen en hoe kan ik je daarin begeleiden? Klik hier voor mijn aanbod.