Janny

Ik zou zo graag…’  Het is niet een zin waarmee ik ben opgevoed. Dat was eerder de zin ‘kinderen die vragen worden overgeslagen…’

Durven verlangen
Het heeft dan ook even geduurd voor ik durfde te verlangen, en voor ik wist wat ik nu eigenlijk verlangde. Nu weet ik dat beter: mijn basisverlangen is leven zonder voorbehoud, zonder angst afgewezen te worden, zonder me af te vragen hoe het eruitziet. Kortom, vanuit mijn essentie. Dan straalt mijn licht, en ben ik verbonden met mezelf, met jou, met het Naamloze…

Om het basisverlangen heen cirkelen andere verlangens: naar schoonheid, sensualiteit, stilte, natuur, een goed boek, een goed gesprek, kunst. 

Verlangens zijn ruim
Er zijn vast ook verlangens die ik nog niet ken, of nog niet durf te voelen. Zo gaat dat: leef je vanuit je verlangen, dan lijk je een bron aan te boren die niet opdroogt. Verlangens zijn ruim, ze hoeven niet vervuld, en soms worden ze vervuld zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het is de kunst niet van tevoren te bedenken in welke vorm de verlangens zich manifesteren.

Van tekst….  
Dat een verlangen eerst als een gemis kan voelen, ontdekte ik begin van deze eeuw. Ik was freelance coördinator van boekproducties, redigeerde teksten, vertaalde ze en schreef ze in opdracht. Prachtig werk, want ik houd van woorden, ik houd ervan een tekst prettig leesbaar en logisch te maken. Ik houd van de contacten met auteurs en uitgevers.

En toch, en toch … het was het niet  meer helemaal. Er was een vaag ontevreden gevoel. Wat nu?

… naar kleding… 
Tot me in een coachingsessie werd gevraagd wat ik als kind graag deed… Hmm, nou ja, ik speelde graag met poppen en ik hield van mooie kleding. Kleding, zou ik daar mijn werk van kunnen maken? Ik ging op onderzoek, nam deel aan een introductieworkshop over kleur en stijl en dacht: dit is het! Het was het begin van mijn opleiding tot image consultant en later tot integraal image consultant en (imago)coach.

… naar verdieping…
Het vage ontevreden gevoel werd een verlangen naar ander soort werk en daarna naar verdieping. Dat leidde me naar imagecoaches Carla Mathis en Eva Hollander, die van binnen naar buiten werken.  Wie ben je en hoe laat je dat zien in je kleding?  

… naar stilte en het Niets
Het leidde me naar trainingen: zijnsoriëntatie, systemisch werk, voice dialogue, non-dualiteit. En uiteindelijk naar het verlangen naar stilte en het Niets, Ruimte, Naamloze, Dat wat groter is, of welke naam Het ook krijgt. 

Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken…

Niet beschikbaar voor afspraken
Wat ik evenmin had kunnen bedenken, is dat ik na het bezoek van het beruchte coronavirus (april 2020) zo’n lange periode nodig had en heb om te herstellen. Het leert me overgave en te leven met onzekerheid, te luisteren naar mijn lichaam en regelmatig rust te nemen. Daarom ben ik op dit moment niet beschikbaar voor afspraken.

Wat is jouw verlangen en hoe kan ik je daarin begeleiden? Klik hier voor mijn aanbod.