Introvert? Zo ben je zichtbaar.

Spreekt deze outfit je aan? En wat vind je van de objecten?

 extravert en uitbundig. Mode, de musical 2014

 

 

 

 

Of hou je meer van deze opstelling?

ingetogen chic, Mode,de musical 2014

 

 

 

 

 

De eerste is van Chantal, de tweede van Simone. Het zijn de twee personages uit de musical die Piet Paris samenstelde in het Centraal Museum van Utrecht. Op verzoek van de conservator dook hij de kelders in. Daar verzamelde hij niet alleen kleding, maar ook objecten en schilderijen. Het resultaat is een vrolijke tentoonstelling met verrassende combinaties, getiteld Mode, de musical. Hij is nog tot 30 november 2014 te zien.

ingetogen versus uitbundig. Mode, de musical 2014Verrassend en kleurrijk is de zaal met de rode loper. Achter de paspoppen met kleding hangen portretten. Door hun blik lijken ze commentaar te geven op de kleding. De ene kant is gereserveerd voor Simone, de andere voor Chantal. In deze ruimte wordt het verschil tussen de beide vrouwen extra duidelijk. Chantal is barok en frivool, Simone houdt van strak en modern. De een zou je extravert kunnen noemen, de andere introvert. Welke stijl spreekt jou aan?

Extravert = kleurig, veelvormig, uitbundig
Mode, de musical (2)Als extravert houd je ervan op de voorgrond te zijn. Je krijgt energie door mensen, je houdt van veel activiteiten, je laadt erdoor op. Je krijgt ideeën door erover te praten.  Je houdt van brainstormen. Je focus is naar buiten gericht.

Je kleding is uitbundig en veelkleurig. Je houdt van de secundaire kleuren paars, groen en oranje. En van aparte combinaties. Extraverten zie je niet snel over het hoofd.

Introvert = neutraal, eenvoud, ingetogen
Als introvert ben je liever op de achtergrond. Je krijgt energie door alleen te zijn, je kunt je goed concentreren, en je denkt na voor je iets zegt. Jouw ideeën zijn goed doordacht, maar het duurt even voor je ze naar voren brengt. Je focus is naar binnen gericht.

Mode, de musical (3)Je kleding is ingetogen, met gedempte of neutrale kleuren. De modellen zijn eenvoudig en simpel, maar beslist niet saai. Introverten zie je wel snel over het hoofd.

Zichtbaar als introvert
Ben jij eerder introvert dan extravert? En krijg je op je werk wel eens te horen dat je meer zichtbaar moet zijn? Dan is deze tentoonstelling een aanrader. Hij laat nl. zien dat introvert beslist niet saai is. Simone staat niet op de voorgrond, maar wat ziet ze er chique en modern uit!  

Vind je het lastig je als introvert te laten zien? Ik help je graag op weg. Bijvoorbeeld met een kleuranalyse. Ontdek welke kleuren jouw persoonlijkheid ondersteunen. Of met een consult Uiterlijke presentatie. Bepaal je kwaliteiten en laat die zien in je kleding.

Zelfvertrouwen door je kleding
Het resultaat? Meer zelfvertrouwen door je kleding, zichtbaarheid op je werk, plezier in je uitstraling, tevredenheid met wie je bent. Lees wat een consult bij Janny ter Meer Mirjam heeft opgeleverd.

Neem vooral contact op als je wilt weten hoe jij als introvert kleding kunt inzetten om gezien te worden.*

*SInds 2018 geef ik geen imagocoaching meer, maar ik bied je wel begeleiding wanneer je als bescheiden of introvert persoon meer in je kracht wilt staan.

© 2014 Janny ter Meer
info@jannytermeer.nl