Hoe een kleuranalyse richting kan geven…

‘Ik wil je nogmaals bedanken voor de leuke ochtend vorige week woensdag!

Ik ben natuurlijk na de kleuranalyse meteen mijn kast doorgegaan met de kleurenkaart. Nu blijkt dat ik best veel zomerkleding in de goede kleur heb. Maar vooral ook de minder belangrijke dingen die ik meer op gevoel koop (nachtjapon, sportshirt, sjaaltje) zijn heel vaak ‘goed’. Grappig….comcards-2

Ik merk dat ik vooral blij ben dat het nu weer ‘klopt’. Ik had het gevoel dat zwart (winter) het niet meer was, maar ik had weinig houvast hoe het dan wel moest. Klinkt een beetje zwaar, maar is wel zo. Nu heb ik weer richting. Fijn! En dat het licht ‘moet’, vind ik wel spannend. Dat is weer eens iets anders.’

Grijs haar vraagt om andere kleuren
Monique, ooit geanalyseerd als een zgn. ‘wintertype’ (koel, helder, diep), twijfelde of dat  nog wel klopte nu haar haar grijs wordt. Daarom maakte ze een afspraak voor een kleuranalyse. Ze had het goed aangevoeld: lichte, gedempte kleuren met een koele ondertoon staan haar nu beter dan de diepe, heldere kleuren. Dus liever geen zwart, maar antracietgrijs, of mediumblauw, en een lager contrast. Monique is een prachtig bewijs dat je mooi blijft met grijs haar.

Vrijheid en richting
Voor een kleuranalyse maak ik gebruik van het 78 Color System, ontwikkeld door Regien Strategier. Geen vier seizoenshokjes, maar 78 verschillende kleurkaarten, die je vrijheid en richting geven bij de keuze van je kleding.

kleurkragen

juni 2016