Gesprek

Herken je dit? Een vaag ontevreden gevoel. Of jaloezie op iemand: oh, als ik dat ook eens kon of durfde… Of je vraagt je af: is dit het nu? Is dit mijn leven?

De kans is groot dat er verlangens op je deur kloppen, en dat je ze niet herkent. Misschien zijn ze zelfs zo subtiel en vluchtig, dat je ze nauwelijks opmerkt. Te druk met je dagelijks bestaan.  Bang voor verandering die verlangens teweegbrengen.

Wat verlang jij?
Verlangens, we hebben ze allemaal. Naar concrete zaken: een lieve partner, kinderen, een mooi huis, een boeiende baan. En naar minder concrete: een zinvol leven, van betekenis zijn, een betere wereld.  Het verrijkt je leven wanneer je je verlangens onderzoekt, ze boven tafel brengt, er nieuwsgierig naar bent en ernaar leeft. Zonder vast te houden aan een vorm waarin ze vervuld moeten worden. Open en opmerkzaam naar wat het leven je brengt.

Als vroede vrouw begeleid ik je in dit proces, met behulp van (familie)opstelling, voice dialogue of wat er nodig is op dat moment.

Verlangens maken vitaal

Wanneer je in contact staat met je verlangens, voel je je levendig en vitaal. Ze vormen een bedding voor je leven. Voel ze, koester ze en wees nieuwsgierig. Vul ze niet meteen concreet in. Onderzoek de energie en stel je open: hoe zal jouw verlangen vorm krijgen? Wellicht heel anders dan je denkt.

de-rivier-abisko-juli-2016-zweden-foto-janny-ter-meer-2

In gesprek met je verlangens
Verlangens maken je open, en ze brengen je soms bij gemis, bij pijn uit het verleden.  Of ze worden geblokkeerd door gedachtes en allerlei redenen waarom het niet zou kunnen. Luister naar de stemmen die er van alles en nog wat van vinden. Bepaal zelf wat je ermee doet, jij zit aan het stuur. 

Hoe werkt het?
Je kunt bij mij terecht voor gesprekken van anderhalf uur of een langer traject. We beginnen met een ontmoeting van een halfuur, waarin we aftasten of er een klik is, en of ik je kan begeleiden bij je ontdekkingstocht naar je verlangens. Dit eerste gesprek is verkennend, duurt een halfuur en is gratis. Is er een klik, dan spreken we af wat we gaan doen. 

Ja, neem contact met mij op over een gesprek. 

Een gesprek binnen of buiten
Praten over je verlangens kan confronterend zijn. Dan is het heel plezierig naast elkaar te lopen, in plaats van samen binnen te zitten. Daarom kan een gesprek ook wandelend in de natuur plaatsvinden. Bijvoorbeeld in Middenduin of de Kennermerduinen. 

middenduin-wisentenmeertje-3-sept-2016-foto-janny-ter-meer