Ecofashion

Leeft bij jou wel het verlangen duurzame kleding te dragen, maar weet je echt niet waar je ze koopt? Zou je  beslist niet weten welke merken biologisch, fairtrade en duurzaam zijn? Of denk je dat eerlijke kleding nog steeds saai, vorm- en kleurloos is?bamboo-belgium

Kleurig en trendy
Dat laatste is al lang niet meer het geval. Zo zie je op de foto hiernaast kleurige kleding gemaakt van bamboe. Dat trouwens minder duurzaam is dan ik dacht, omdat het zo snel slijt. 

Hier koop je eerlijke kleding
Om je te helpen je garderobe duurzamer te maken heb ik voor jou merken en (web)winkels verzameld, waarop je kunt vertrouwen.  De links zijn gegroepeerd naar merk, (web)winkel en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid in de modebranche. Dat is hard nodig, want de modebranche is een van de vervuilendste takken van industrie die er bestaan.

Koop minder
Duurzaam betekent ook dat je minder koopt, je kleding langer gebruikt en minder kleding weggooit. Draag je je kleding niet meer, doe dan mee aan een kledingruilbeurs/café, lever kleding in bij het Leger des Heils, welkomwinkels of andere organisaties die kleding inzamelen. Zo voorkom je dat de afvalberg groter wordt. 

Bouw een duurzame garderobe op
Wil je wel graag een duurzame garderobe opbouwen, maar weet je niet precies hoe? Laten we samen jouw wensen inventariseren, kijken hoeveel kleding je nodig hebt, hoe je die handig combineert zodat je minder nodig hebt, en hoe je geleidelijk aan je garderobe verduurzaamt. 

Ja, neem contact met mij op voor een consult eerlijke kleding of een workshop over dit onderwerp.