Ecofashion

De mode-industrie is een van de vervuilendste industrieën die er bestaan. Langzaam begint het besef door te dringen dat we daar iets aan moeten en kunnen doen. Door de branche zelf, maar ook door ons, de consument. Omdat er maar één aarde is… 

Hier koop je eerlijke kleding
Om je te helpen bij je keuze voor duurzame kleding, gemaakt met respect voor mens en milieu, heb ik voor jou merken en (web)winkels verzameld, waarop je kunt vertrouwen.  De links zijn gegroepeerd naar merk, (web)winkel en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid in de modebranche. 

Koop minder
Duurzaam betekent ook dat je minder koopt, je kleding langer gebruikt en minder kleding weggooit. Draag je je kleding niet meer, doe dan mee aan een kledingruilbeurs/café, lever kleding in bij het Leger des Heils, welkomwinkels of andere organisaties die kleding inzamelen. Zo voorkom je dat de afvalberg groter wordt. 

Bouw een duurzame garderobe op
Wil je wel graag een duurzame garderobe opbouwen, maar weet je niet precies hoe? Laten we samen jouw wensen inventariseren, kijken hoeveel kleding je nodig hebt, hoe je die handig combineert zodat je minder nodig hebt, en hoe je geleidelijk aan je garderobe verduurzaamt. 

Ja, neem contact met mij op voor een consult eerlijke kleding of een workshop over dit onderwerp.