Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stiltewandeling in het donker

26 oktober 2019 om 21:30 - 23:00

Activiteit Navigatie

De stiltewandeling in het donker is volgeboekt. Zie de website Nacht van de nacht voor andere activiteiten in omgeving Haarlem.

‘Wat is dat?!’ ‘Een uil,’ antwoord ik. Ze is heel dichtbij, een luide doordringende roep. Voor dochter, die synesthesie heeft, krijgt het geluid een extra dimensie doordat ze er kleur bij ziet.

Van fluisteren naar stilte
We blijven staan en wachten of we de vogel nog een keer horen. Nog één keer de typerende roep van een uil, daarna is het weer stil. We lopen langzaam door in de schemering, en als vanzelf gaan we fluisteren en uiteindelijk vallen we helemaal stil.

Dicht bij het huisje, waar we dat weekend logeren, horen we allerlei geluiden in de hoge bomen die eromheen staan. Vallende regendruppels, een dier of vogel, dennenappels? We zien het niet.

Het donker verdicht zich, de nevels die daarvoor nog zo geheimzinnig over de weilanden dansten, zijn  niet meer zichtbaar. We blijven nog even buiten staan, genietend van de stilte, de ruimte, de geur van buiten.


Zintuiglijke ervaring
Het is bijzonder in het donker in de natuur te wandelen, in de schemering of echt in het duister. Je loopt anders, zoekend, luisterend, alle zintuigen alert. Het is logisch om stil te zijn, zodat je de onzichtbare wezens in het bos of de duinen niet verstoort.

Sinds ik tijdens retraites in het noorden van Frankrijk stiltewandelingen in het donker heb meegemaakt, leeft bij mij de wens ook zo te wandelen in mijn eigen omgeving, in de duinen, in Middenduin om precies te zijn.

Stiltewandeling in het donker in Middenduin
Dat gaat nu gebeuren tijdens de Nacht van de nacht op zaterdag 26 oktober. De boswachter van Staatsbosbeheer heeft toestemming gegeven. Wandel je mee? Zodat je zelf kunt ervaren hoe anders de duinen en het bos zijn in het donker, hoe anders je loopt, luistert, stilstaat, ruikt. Een zintuiglijke ervaring. Misschien horen we wel een uil…

Nieuwe maan
Het is een wandeling in stilte van maximaal anderhalf  uur. We starten bij de ingang de Zanderij. Dat is bovenaan, via de Tetterode weg en het fietspad. Daar geef ik kort uitleg, en vanaf die plek wandelen we het gebied in. We zullen regelmatig stil staan om te luisteren en het donker te ondergaan. Het is die nacht bijna nieuwe maan, wat betekent dat het heel donker zal zijn.

De stiltewandeling is niet geschikt voor kinderen, en deelname is op eigen risico. Na aanmelding ontvang je meer bijzonderheden.

Praktische gegevens
Datum                         : zaterdag 26 oktober 2019
Aanvang                     : 21.30 uur, verzamelen vanaf 21.15 uur
Locatie                        : ingang De Zanderij,  via Tetterodeweg
Bijdrage                      : € 12,50
Meer informatie    : info@jannytermeer.nl
Maximum aantal    : 20 deelnemers
Opgave                        : je kunt je niet meer aanmelden 

Reservering
Je opgave is definitief zodra ik het bedrag op mijn rekening heb ontvangen. Kun je onverwacht toch niet  meedoen, dan kan iemand anders in jouw plaats meewandelen. Geef dat wel op tijd door. Bij aanvang van de wandeling controleer ik op de lijst aanmeldingen wie er allemaal zijn.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2019
Tijd:
21:30 - 23:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Middenduin, Overveen

maakt verlangens zichtbaar