Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stiltekring in de ruimte op Dag van de Stilte

27 oktober 2019 om 09:30 - 12:00

Activiteit Navigatie

In een ruimte zit een groepje mensen in een kring, rondom een kleed bespikkeld met sterren en planeten. In het midden een schaal met een helder kristal en lichtjes, net zoveel als er mensen zijn. Het is er stil, iedereen zwijgt, en toch gebeurt er van alles, niet zichtbaar, niet hoorbaar, wel voelbaar. Zie je het voor je?

Gedragen door energie
Stil zitten in een kring is een speciale ervaring. Je bent op jezelf, en toch voel je de aanwezigheid van de anderen om je heen. Je wordt gedragen door de gezamenlijk energie, van de ruimte, van de mensen.

Verbinding met anderen
Een stiltekring is verwant met de zgn. council cirkel, van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Ook wel luisterkring of groepsraad genoemd. Het is bedoeld om aandachtig en vanuit het hart naar elkaar te luisteren, en zo op een dieper niveau verbinding met elkaar te leggen.

Verbinding met je Zelf
In een stiltekring praten we niet, we luisteren: naar de geluiden buiten, de geluiden van de ruimte, en vooral naar onszelf. Zodat we op een dieper niveau de verbinding maken met ons Zelf, de stille kern van ons wezen.

De stilte is er altijd
Door regelmatig contact te maken met die kern realiseer je je dat je die stille kern bent, in plaats van je gedachten, je emoties, je beroep, je activiteiten. Ze zijn een uiting van jou, een manifestatie van het Leven dat door jou plaatsvindt. Jij bent de kern. Je hoeft niet langer elders te zoeken naar rust en stilte, ze zijn altijd aanwezig in jou.

Geïnteresseerde waarnemer
Het kan zijn dat er door de stilte allerlei emoties voelbaar worden, zoals boosheid, onrust, verdriet, of je wordt je bewust van je lijf, stijve ledematen, misschien kramp in je benen. De kunst is daarvan niet onder de indruk te raken, en er met belangstelling naar te ‘kijken’. Geen probleem als dat niet meteen lukt. Telkens weer breng je je aandacht terug, naar je ademhaling, een mantra, de lichtjes, wat voor jou werkt.

Stiltekring op 27 oktober, de Dag van de Stilte
Graag nodig ik je uit voor een stiltekring van twee uur op de landelijke Dag van de Stilte, die wordt gehouden op zondag 27 oktober. Het weekend waarin de tijd wordt verzet, zodat je op zondag een uur extra hebt.

We zijn twee keer een uur stil, voorafgegaan door een kwartier welkom, uitleg en lichaamswerk en onderbroken door een kwartier pauze. Tijdens het eerste uur doen we een minuut of twintig loopmeditatie, in het tweede uur is een klankschaal hoorbaar.  Het tweede uur valt tegelijk met het landelijke stilteuur, dat van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvindt. We gaan in stilte naar huis.

Heb je behoefte aan een kort nagesprek, blijf dan tot de deelnemers die in stilte weg willen gaan, zijn vertrokken. Daarna heb ik tijd voor je.

Praktische informatie
Datum             :  zondag 27 oktober 2019
Tijd                    :  09.30 tot 12.00 uur, inloop 09.15 uur
Locatie            : ruimte De Garage,  Haarlem
Bijdrage          : € 25,– (incl. btw, water, thee en iets lekkers)
Informatie     : info@jannytermeer.nl
Opgave           : via de website, klik hier

Een vrijwillige bijdrage voor de Dag van de Stilte wordt op prijs gesteld. Dit is een vrijwilligersorganisatie, afhankelijk van giften en donaties.

Reservering en annulering
Je reservering is definitief wanneer de betaling is ontvangen. Annulering kan kosteloos tot 13 oktober. Daarna betaal je het volledige bedrag. Nadere bijzonderheden ontvang je na aanmelding. Je kunt je hier aanmelden.

Sandra Klein, met wie ik voorgaande jaren stiltebijeenkomsten organiseerde, kan er dit jaar niet bij zijn, vanwege afspraken elders. De korte stilteretraite in de stad, tussen kerst en oud-en-nieuw, organiseren we weer samen.

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2019
Tijd:
09:30 - 12:00
Kosten:
€25

Locatie

Ruimte De Garage
Kennemerstraat 11A zwart
Haarlem,
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar