Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

25 oktober 2019 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Elke laatste vrijdag van de maand: samen-zijn in stilte, gewoon in onze huiskamer in Overveen, van 20.00 tot 21.00 uur, halverwege onderbroken door een belletje, zodat je je benen kunt strekken, als je dat wilt. Je kunt ook blijven zitten in je stilte. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Heel simpel, heel prettig.

Ooit (hoeveel jaren geleden inmiddels?) begonnen omdat ik het zelf zo fijn vind om samen in stilte te zitten, trekt onze stilteavond een kleine groep vaste deelnemers, die bijna altijd komen. Daaromheen een kringetje van mensen die zo nu en dan aanschuiven. En dat kringetje kan best groter worden. Oftewel, schuif jij ook een keer aan?

Stilte is universeel
Het grote voordeel van samen-zijn in stilte is dat taal geen rol speelt. Zo kon ik onze nieuwe buurvrouw, die Frans (en gelukkig ook Engels) spreekt en nog geen Nederlands, rustig uitnodigen ook een keer mee te doen.

Want stilte is universeel, stilte verbindt, stilte kent geen grenzen. Stilte is.

Emoties gaan voorbij
Stilte kan ook confronterend zijn, zo weet ik uit eigen ervaring Allerlei emoties die je niet opmerkt als je druk bezig bent, krijgen in stilte alle ruimte. De kunst is ze met compassie gade te slaan, er niet te veel van onder de indruk te raken. Laat de emoties hun gang gaan. Op een bepaald moment zijn ze uitgewoed.

Astrid Roemer verwoordt het heel mooi in Liefde in tijden van gebrek: ‘Ik laat het verdriet met mij doen wat het wil. En het houdt me lang bezet.’ Deze zin trof me, toen ik het boek doorbladerde in een boekhandel. Er spreekt rust uit, en vertrouwen: alle emoties, hoe heftig ook, gaan weer voorbij.

De avond gaat altijd door en is gratis. Omdat we stoelen klaar zetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. info@jannytermeer.nl

Praktische gegevens
Adres              : Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Opgave          : info@jannytermeer.nl  

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051JT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar