Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond, samen-zijn in stilte

31 mei 2019 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

In een lange stille rij lopen we van de Westvestkerk via het plantagepark naar de Ketelfactory, een wandeling van ongeveer 20 minuten. Voorbijgangers kijken verbaasd om: wat is dat voor een tocht?

Stille performance
Meestal is een stille tocht bedoeld om te gedenken of om ergens tegen te protesteren. Deze is anders, deze is onderdeel van het distillatieweekend van kunstcentrum De Ketelfactory in Schiedam, dat dit jaar twintig jaar bestaat. Met z’n allen zijn we een stille performance die het middagprogramma in de kerk verbindt met de tentoonstelling Stil in het gebouw van de Ketelfactory. Danseres Lisa loopt voorop.

Stille dans
In de kerk hadden we haar zien dansen in een afwezig bamboe kunstwerk van Maria Blaisse. Het was magisch: ik zag als het ware toch de bamboe. Die heb ik een keer in het echt gezien tijdens de manifestatie Kunst in de Rijp, op fort Spijkerboor. Een stille dans.

Stille omgeving
Daarvoor vertelde Arita Baaijens over de stilte van de woestijn. Het deed me denken aan een autorit een paar jaar geleden met mijn broer en zijn vrouw in Canada door British Columbia. Het was ’s avonds. Hij zette de auto stil en zei: luister en kijk. Het was pikkedonker en helemaal stil.

Innerlijke stilte
Zo’n echte stilte is in ons land bijna nergens meer te vinden. Er zijn stilteplekken, ja, maar altijd hoor je wel ergens een trein, een vliegtuig of een auto. Toch kun je daar stilte ervaren, als het ware onder het geluid. Net zoals het stil is diep in jezelf, onder de gedachten, de emoties, de dagelijkse beslommeringen. Het is helend regelmatig contact te maken met die innerlijke stilte. Het is een rustpunt, waar je kunt zijn, waar je niets hoeft, alleen maar rusten in stilte.

Samen-zijn in stilte op 31 mei
Op vrijdag 31 mei ben je van harte welkom op onze stilteavond om samen met ons in stilte te zijn. Inloop is vanaf 19.45 uur, we beginnen om 20.00 uur. De schoenen gaan uit, dus neem warme sokken of sloffen mee. Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. De avond is gratis, en gaat altijd door.

Geen ervaring? Kom iets eerder…
Heb je geen ervaring met stilzitten, en vraag je je af of het iets voor jou is, kom dan iets eerder, zo rond 19.30 uur. Dan geef ik je uitleg en vertel hoe je jezelf kunt steunen tijdens het samen-zijn in stilte. Laat het wel van tevoren weten, zodat wij op tijd klaar zijn.

Opgave           : info@jannytermeer.nl

 

Gegevens

Datum:
31 mei 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051JT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar