Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

25 augustus 2017 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Afgelopen week waren we een weekje in de Achterhoek, in het huis van mijn zus, net buiten Lochem. Heel stil is het daar. Weinig verkeer. Doordat het zo stil is, hoor je geluid veel scherper. ’s Avonds klinken stemmen van de buren – ongeveer 100 meter verderop –luid, net zoals op het water.  Het lijkt bijna of je hen kunt verstaan.

Uitbreidende stilte
Stilte versterkt het geluid. Het doet me denken aan de noodzaak stil te vallen wanneer je je zelf/Zelf wilt horen. Bijvoorbeeld omdat je met een vraag worstelt, of omdat je je realiseert dat je in een tredmolen zit, iets anders wilt, maar nog niet weet wat. Dan helpt het stil te worden, niets te doen, je gedachten op te merken en er niet in mee te gaan. Je af te stemmen op de stilte in je zelf, die steeds ruimer wordt. Die je omgeeft.

De vragen leven
Dan kan het zomaar gebeuren dat je een antwoord hoort op de vraag. Of dat je ineens weet wat je wel wilt doen. Of er komt niets. Het is alleen stil. Weldadig. Er is geen antwoord, sommige kwesties vragen geduld. Zoals dichter Rainer Maria Rilke het verwoordde:

Men moet geduld hebben
met onopgeloste zaken in het hart
en proberen de vragen zelf te koesteren
als gesloten kamers
en als boeken
die in een zeer vreemde taal geschreven zijn.

Het komt erop aan alles te leven.
Als je de vragen leeft,
leef je misschien langzaam maar zeker,
zonder het te merken,
op een goede dag
het antwoord in.  

Stilteavond op 25 augustus
A.s. vrijdag (25 augustus) ben je weer welkom om samen met ons een uur stil te zijn in onze huiskamer in Overveen. We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen weggaan. Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. info@jannytermeer.nl

Schoenen gaan uit, dus neem sokken of sloffen mee. We zien je graag verschijnen.

Gegevens

Datum:
25 augustus 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Telefoon:
0235272084

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051HT
+ Google Maps
Telefoon:
0235272084

maakt verlangens zichtbaar