Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

29 maart om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Ik ben in een smalle lange ruimte, samen met zo’n twintig anderen, een tussenruimte, letterlijk tussen twee gebouwen in. Aan beide kanten ramen waardoor je de tuinen aan weerszijden ziet. In de ene staat een hoge schoorsteen. Aan begin en eind van de ruimte is een streep betrokken, daarachter een paar stoelen. De plek waar je toeschouwer kunt zijn. Binnen de lijnen doen we mee aan een poging tot stilvallen, georganiseerd door Hans Jeths en Gerbrand Bos.

Het is een fascinerende ervaring: net zoals tijdens onze maandelijkse stilteavond zijn we stil, maar hier is de mogelijkheid om te bewegen. Afgezien van de stoelen op de beschouwersplek zijn er geen zitplaatsen.

Onderzoek naar de ruimte
Sommigen nemen het stilvallen letterlijk op, en bewegen nauwelijks. Ik doe onderzoek naar plekken in de ruimte: hoe voelt het in het midden, aan de einden, dicht bij anderen, of verder weg? Hoe is het om zwijgend te lopen, om neer te hurken? Er is geen oogcontact, iedereen heeft een cocon van stilte om zich heen.  

Waar ben je als je het niet meer weet?
Dit is de zesde poging tot stilvallen met als centrale vraag: Waar ben je als je het niet meer weet? Hans en Gerbrand zijn theatermakers en geven trainingen. Ze stimuleren acteurs om te wachten, de tussenruimte te onderzoeken, niet meteen te spelen.

Al ben je geen acteur, je kunt dit zelf ook doen: gedurende de dag stilvallen, niets doen, je afvragen wat je aan het doen bent, niet meteen reageren. Na een minuut ga je weer door. 

Een uur samen-zijn in stilte
Tijdens onze maandelijkse stilteavond bieden we je de mogelijkheid langer stil te zijn, je gedachtes gade te slaan, fysieke bewegingen op te merken, en daar niets mee doen. Dieper te zakken in de stilte, en nieuwsgierig te zijn wat daar is.

Je bent van harte welkom op vrijdag 29  maart, inloop is vanaf 19.45 uur. We zijn stil van 20.00 tot 21.00 uur. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Er is geen geleide meditatie, geen nagesprek, alleen stilte. Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt: info@jannytermeer.nl. De schoenen gaan uit, dus neem warme sokken of sloffen mee. De avond gaat altijd door en is gratis.

Twijfel je of dit iets voor je is, ik vertel je er graag meer over.

 

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051JT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar