Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond samen-zijn in stilte

28 juni 2019 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Silent Messengers heten ze, deze prachtige vliegers in de vorm van ganzen, tijdens Oerol te zien op een groot leeg strand. We hebben een tijdje in het zand gelegen en genoten van de prachtige draaiingen van de lange staarten. Zo nu en dan viel er eentje op de grond, en rende er iemand naartoe om hem weer op te laten.


Overlast van de grauwe gans

Hoe prachtig en stil ook, de vliegers vertellen over een serieus probleem. Oorspronkelijk zijn de grauwe ganzen trekvogels: ze overwinteren in Nederland of Spanje, en vliegen daarna terug naar Scandinavië. Doordat het klimaat verandert, blijven steeds meer ganzen echter hier, waar ze voor veel overlast zorgen: ze verzuren de bodem, eten veel gras en gewassen, tot groot verdriet van de boeren. In de buurt van Schiphol veroorzaken ze problemen voor het vliegverkeer.

Vele soorten stilte
Afgezien van hun serieuze boodschap, zijn de vliegers voor mij ook een symbool van de zeggingskracht van stilte. Er zijn zoveel soorten stilte: open stilte, wanneer ik samen met manlief zit te lezen, veelzeggende stilte in een zin, benauwende stilte na een ruzie, koesterende stilte in een stiltekring, de stilte op het Wad, ´s avonds tijdens een fietstocht, ondanks het gekrijs van meeuwen en het gepiep van scholeksters.

Stilte diep in jezelf
En niet te vergeten de innerlijke stilte, diep in onszelf, waar ik bewust contact mee maakte, ´s avonds in de caravan, wanneer de muziek van Westerkeyn (het festivalterrein van Oerol) naar ons toe bonkte.

Samen-zijn in stilte op vrijdag 28 juni
Op vrijdag 28 juni ben je welkom om te ervaren hoe de stilte voor jou is tijdens onze maandelijkse stilteavond. We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.  

De schoenen gaan uit, dus neem eventueel sokken of sloffen mee. Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. info@jannytermeer.nl Je kunt uiteraard ook op je eigen meditatiekussentje of –bankje zitten. De avond gaat altijd door, en is gratis.

Geen ervaring?
Heb je geen ervaring met stilte, kom dan wat eerder. Ik vertel je hoe je jezelf kunt steunen tijdens het uur stilte. We doen nl. geen geleide meditatie, en er is evenmin een nagesprek. Alleen stilte. Dat kan confronterend zijn, maar als je volhoudt, als het je lukt met aandacht te kijken naar emoties, fysiek ongemak, zak je dieper in de stilte. Weldadig.

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051JT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar