Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

27 september 2019 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Bijna elke ochtend begin ik met een halfuur stilte in mijn stille kamer boven. Deze kamer, ooit de slaapkamer van onze dochter, heb ik vorig jaar opnieuw ingericht, lichte kleuren en een andere vloerbedekking. Er staat weinig in, het is een fijne plek.

Zo´n stilteplek helpt wanneer je in je eentje stilzit of mediteert. Ik heb de luxe van een eigen kamer, maar een apart hoekje in je slaapkamer bijvoorbeeld, dat alleen bedoeld is om stil te zitten, is ook behulpzaam.

Energie die draagt
Alleen mediteren vraagt discipline. Samen met anderen stilzitten is vaak gemakkelijker, er ontstaat een speciale energie die je draagt. Ik ondervind dat elke woensdag in de doopsgezinde kerk tijdens de stiltemeditatie van het stadsklooster, en elke laatste vrijdag van de maand, in onze huiskamer. Zulke gezamenlijke stiltemomenten ondersteunen het alleen zitten.

Samen stil op 27 september: ben je erbij?
Op vrijdag 27 september ben je weer van harte welkom op de stilteavond Samen-zijn in stilte in onze huiskamer in Overveen. Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. Je kunt ook je eigen meditatiebankje of –kussentje meenemen. De schoenen gaan uit, dus neem warme sokken of sloffen mee. Het wordt weer wat frisser… De avond is gratis en gaat altijd door. Opgave : info@jannytermeer.nl 

Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen naar huis gaan. Er is geen nagesprek, en geen geleide meditatie, alleen stilte. 

Gegevens

Datum:
27 september 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051JT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar