Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

1 juni 2018 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

‘En dan zit je met anderen een uur stil?’ Hij kijkt me verbijsterd aan. ‘Ja, dan zitten we een uur stil. Heerlijk is het.’ ‘Maar je kunt toch ook alleen gaan wandelen als je stil wilt zijn?’ ‘Ja, natuurlijk, doe ik ook. Dit is anders, samen stil zijn heeft iets extra’s.’

Wat is dat extra?
Wat het extra is wanneer je samen stil bent, is moeilijk uit te leggen. De man met wie ik in gesprek was, kon zich er in ieder geval niets bij voorstellen. De sfeer die in stilte ontstaat, is dan ook moeilijk in woorden te vatten. Hij is telkens anders, soms ruim en omhullend, soms kaal en leeg. Soms voel ik de anderen in de kring, en soms niet. Vaak word ik er rustig en blij van, en soms ook niet.

Dat is trouwens ook niet per se de bedoeling, dat je er blij en kalm van wordt. In stilte kun je wel in contact komen met het naamloze, met de lege ruimte die er altijd is. De ruimte waarin alles plaatsvindt. Het floept op, en gaat weer weg. Jij neemt waar.

Met liefde naar jezelf kijken
Het is niet zo dat ik niet meer geraakt of gekwetst word wanneer ik regelmatig de stilte in mezelf opzoek. Ik kan er wel steeds beter bij blijven, raak er niet zo snel meer van ondersteboven. En soms weer wel.

Dus, waarom zou je eigenlijk regelmatig stil zijn? Mij helpt het met liefde naar mezelf te kijken in plaats van met commentaar. Naar mezelf te kijken alsof ik naar een geliefde ander kijk. Voor anderen zijn we meestal veel aardiger dan voor ons zelf…

Samen-zijn in stilte op 1 juni
Op vrijdag 1 juni kun je weer samen met ons ervaren wat samen-zijn in stilte is. Je bent van harte welkom. We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt er een belletje en kun je even je benen strekken als je dat wilt. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen naar huis gaan. De avond is gratis. Wel graag van tevoren opgeven: info@jannytermeer.nl.

Praktische gegevens
Datum           : vrijdag 1 juni
Tijd                 : 20.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Adres            : Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Opgave        : info@jannytermeer.nl

De tijd kweekt

Als jij het zwijgen bleekt
Ik de stilte breek
Ontspringt er morgen een wonder:
Ons stilzwijgen spreekt.

– Nafiss Nia (1968)

Gegevens

Datum:
1 juni 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

E-mail:
info@jannytermeer.nl

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051 HT
+ Google Maps
Telefoon:
0235272084

maakt verlangens zichtbaar