Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond samen-zijn in stilte

28 september 2018 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Druk in mijn hoofd, druk op mijn hoofd, een raar gevoel in mijn buik, de beslissing te stoppen met kleur-, stijl- en imagoadvies (niet met mijn praktijk trouwens) heeft veel effect in mijn lijf. Tegelijkertijd voel ik rust, en ervaar ik een weten dat het klopt, ja, dit besluit klopt.

Innerlijke stilte breidt zich uit
In deze onrustige dagen is het uur (soms een halfuur) stil zitten in de ochtend heel behulpzaam. Eerst zijn er veel gedachtes, die in mijn hoofd oppoppen en aandacht opeisen. Ik concentreer me op de ademhaling, en zeg in gedachten heel langzaam ‘ik ben’. Adem in, adem uit. IK BEN. De innerlijke stilte wordt steeds meer voelbaar, wordt ruimer, wordt licht. En de gedachtes? Die zijn er nog, maar op de achtergrond, niet meer zo prominent aanwezig.

Rusten in de stilte, samen met anderen, dat kan weer, a.s. vrijdagavond, 28 september, in onze huiskamer in Overveen. We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt er een wekkertje, en kun je even je benen strekken. Je kunt ook blijven zitten in je meditatiehouding. Aan het eind is er thee, die we in stilte opdrinken. Daarna ga je zwijgend naar huis.

Alleen stilte
Je hoeft niets, alleen maar zitten en zwijgen. Er is geen geleide meditatie, geen nagesprek, alleen stilte, simpel en krachtig. Je bent van harte welkom samen met ons stil te zijn. De schoenen gaan uit, dus neem sokken of sloffen mee. De avond is gratis, en gaat altijd door. Omdat we stoelen klaar zetten, vinden we het prettig wanneer je je opgeeft.

Praktische gegevens
Datum             : vrijdag 28 september
Tijd                   : 20.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Adres              : Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Opgave           : info@jannytermeer.nl

Een korte stilteretraite van 26 t/m 28 oktober
In de maand oktober is er geen stilteavond, maar kun je meedoen aan een korte stilteretraite in de stad. In het weekend waarin de tijd wordt verzet, organiseer ik samen met Sandra Klein drie stiltemiddagen in ruimte De Garage, Kennemerstraat 11zwart, Haarlem, tegenover het Dolhuys, 5 minuten lopen van het station.

We wisselen het stil zitten af met loop- en klankmeditatie, en sluiten af met een gedicht. ’s Middags stilte, in de ochtend en avond ben je thuis met je eigen bezigheden. Je kunt natuurlijk besluiten ook thuis stil te zijn, zodat de stilte zich nog meer verdiept.

Woon je niet in Haarlem of omgeving, en wil je wel meedoen? Boek dan een of twee overnachting(en), zodat je je echt terugtrekt uit je eigen omgeving. In Haarlem e.o. zijn veel airbnb’s, bed-and- breakfasts en hotels.  

Je vindt hier meer informatie en een link naar het aanmeldingsformulier.

Ik zie je graag verschijnen.

Gegevens

Datum:
28 september 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

maakt verlangens zichtbaar