Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond samen-zijn in stilte

31 augustus 2018 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Stille vreugde, stilte die steeds ruimer wordt, dankbaarheid. Dit waren mijn ervaringen na een stilteretraite van een week in Noord-Frankrijk. Zo was het niet meteen. Ik begon met weerstand, gedachtes, verzet, ongedurigheid. Geleidelijk aan werd dat minder. Kon ik met verwondering naar mezelf kijken, mijn gedachtes gadeslaan, de stilte voelen uitdijen, de kracht van de kring ervaren. Ik kwam thuis in mezelf.

Stilte vraagt commitment
Nu, thuis in Overveen, houd ik het contact met die ruime stilte levend door elke ochtend een uur stil te zitten. Soms vind ik dat meteen heerlijk. Een andere keer niet. Dan vraag ik me af waarom ik dit eigenlijk doe! Eerder mijn bed uit, zitten… Er is onrust, mijn gedachtes vliegen alle kanten op. Dan roep ik mezelf vriendelijk tot de orde. Nu niet, nu is er stilte. Zit stil, zodat je straks vanuit rust kunt handelen. Het vraagt commitment om telkens weer stil te vallen.

De week in Frankrijk bevestigt hoe weldadig het is wanneer je samen met anderen stil zit. In een groep verdiept de stilte zich.

Samen-zijn in stilte op 31 augustus
Daarom ben ik zo blij met de maandelijkse stilteavond in onze woonkamer. Je bent van harte welkom om vrijdag 31 augustus de kracht van een stille kring te ervaren. Zodat je de toewijding aan jezelf en je innerlijke pad kunt versterken.

We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt een belletje en kun je even je benen strekken. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. De schoenen gaan uit, dus neem sokken of sloffen mee.

Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt: info@jannytermeer.nl. De avond gaat altijd door en is gratis. Je bent van harte welkom.

Praktische gegevens
Datum            : vrijdag 31 augustus
Tijd                   : 20.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Adres              : Oranje Nassaulaan 104, Overveen
Opgave          : info@jannytermeer.nl

Herinnering
In de maanden oktober en december is er niet de maandelijkse stilteavond, maar kun je meedoen aan een korte stilteretraite. In oktober organiseer ik drie stiltemiddagen in het weekend waarin de tijd wordt verzet. In december ben je welkom op vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw. Ze vinden plaats in Haarlem.  Nadere informatie volgt z.s.m. 

Data
vrijdag, zaterdag, zondag: 26, 27 en 28 oktober. drie stiltemiddagen 
donderdag t/m maandag: 27 t/m 31 december. vijf stilteochtenden

Ik zie je graag verschijnen.

Ware stilte is rust voor de geest,
zoals slaap voor het lichaam;
versterkend en verfrissend.

William Penn, Engels religieus leider,
stichter van Pennsylvania (1644-1718)

Gegevens

Datum:
31 augustus 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

maakt verlangens zichtbaar