Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

26 januari 2018 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Elke ochtend stil zitten, afgewisseld met loop- en klankmeditatie, afsluiten met een gedicht, tussendoor rondlopen met een klankschaal. ’s Middags in huis rommelen, een gedicht uitzoeken voor de volgende dag, bijtijds naar bed, en daarna weer stil zitten, loop- en klankmeditatie, klankschaal, gedicht. En dat vijf dagen achter elkaar, samen met Sandra Klein en anderen, soms twee deelnemers, soms zeven. Het was een heerlijke ritme tussen kerst en oud-en-nieuw. Donkere dagen, stille dagen.

De stilteochtenden hebben me goed gedaan. Het contact met het grote stille in mij werd erdoor verdiept. Ze inspireren me ook nu de dag te beginnen met stilte. Twintig minuten, en daarna ontbijt, en doen wat er gedaan wil worden.

Eerste stilteavond van dit jaar op 26 januari
Het is een ritme dat ik vaker heb gevolgd, en dat was verwaterd. Samen stil zijn helpt me om alleen stil te zijn. Daarom organiseren we ook dit jaar weer onze maandelijkse stilteavonden samen-zijn in stilte. De eerste keer is op vrijdag 26 januari.

Net als vorig jaar beginnen we om 20.00 uur en eindigen we om 21.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt er een belletje en kun je even je benen strekken, als je dat wilt. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. We zijn stil, geen geleide meditatie, geen rondje, geen klank, alleen stilte. 

Graag van tevoren opgeven
We zitten stil op stoelen in onze huiskamer in Overveen. Zit je liever op je eigen meditatiebankje of –kussentje. Dan kan dat, neem gerust mee. Schoenen gaan uit, dus doe warme sokken of sloffen aan. De avond is gratis, wel graag van tevoren opgeven: info@jannytermeer.nl.

Vanwege privéafspraken waar meer mensen bij zijn betrokken, schuiven drie data een week op. Daardoor zijn er geen stilteavonden in februari en april, en twee in maart en juni. Dit zijn de data van het eerste halfjaar.

26 januari
2 maart
30 maart
4 mei
1 juni
29 juni

Graag ontmoeten we je tijdens een van onze stilteavonden. 

Gegevens

Datum:
26 januari 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051HT
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar