Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond samen-zijn in stilte

27 oktober 2017 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Dit is Middenduin in Overveen, bij het uitkijkpunt van de wisenten. Een van mijn favoriete plekjes in de duinen. Ik ga er graag heen, en afgelopen weken helemaal. Wanneer ik de hectiek van de verbouwing, het stof en de werklui over de vloer, even wilde ontvluchten. In Middenduin was het schoon en stil. Daar kon ik me meer ontspannen dan thuis, dat niet meer ons eigen huis leek. Geen keuken en geen badkamer, de spullen op een andere plek, zoeken waar alles ligt. Verhuizen in ons eigen huis.

De innerlijke stilte
Door de stilte van de natuur werd ik mijn eigen innerlijke stilte weer gewaar. De lege ruimte die er altijd is. Die er niet lijkt te zijn, wanneer ik alert ben op wat er in huis gebeurt. Ik weet wel dat hij er is, ik kan hem voelen wanneer ik me in huis afzonder, stil ga zitten, niks doe, al is het maar een minuut.

Zo  nu en dan voel ik die stilte tijdens mijn bezigheden. Dan is er een blijheid in me, een lichtheid. Dat doet me goed. Wanneer ik hem niet voel, herinner ik mezelf eraan dat hij er wel is. Altijd. Wanneer ik stil val, is hij merkbaar.

Samen-zijn in stilte op 27 oktober 
Vrijdag 27 oktober is het weer de laatste vrijdag van de maand. We nodigen je van harte uit samen met ons stil te vallen om je innerlijke stilte gewaar te worden.

Inloop vanaf 19.45 uur, we beginnen om 20.00 uur. Na een halfuur klinkt er een wekkertje en kun je even je benen strekken. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Omdat we stoelen klaar zetten, vinden we het prettig wanneer je je van tevoren opgeeft: info@jannytermeer.nl. De avond is gratis.

Ik houd zo van zwijgen
Daarom praat ik zoveel woorden
Om ruimte voor dat zwijgen te maken
Ze moeten de woordenzee in tweeën scheiden
Dat ik vluchten kan naar het beloofde eiland
Waar het zwijgen is
Eindeloos snijden mijn woorden in het water

J.C. van Schagen.

 

Diner van verlangen op 22 november
Wanneer ben je mooi? Is dat subjectief? Voor mij ben je mooi wanneer er harmonie is tussen innerlijk en uiterlijk, wanneer je leeft vanuit je kern. Op woensdag 22 november organiseer ik een diner van verlangen met als thema Vrouw, wat ben je mooi! We eten het voorgerecht in stilte, tijdens het hoofdgerecht ga je in gesprek met je tafelgenoten, bij het nagerecht genieten we van elkaars schoonheid. Alleen voor vrouwen. 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen,
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar