Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond samen-zijn in stilte

29 september 2017 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Laat

Vertraag. 
Vertraag. 
Vertraag je stap. 
Stap trager dan je hartslag vraagt. 
Verlangzaam. 
Verlangzaam. 
Verlangzaam je verlangen 
En verdwijn met mate. 
Neem niet je tijd 
En laat de tijd je nemen – 
Laat.


Niets moeten

Dit gedicht van Leonard Nolens staat op een muur in Den Haag. Iemand mailde het me, toen ik vertelde hoe goed het me deed zo nu en dan te vertragen. En hoe goed de zomerstop me heeft gedaan. Niets moeten, doen wat er gedaan wil worden, niet plannen.

Hoewel we zo nu en dan wel moesten plannen, want volgende week begint de verbouwing in ons huis. Desondanks gaat de maandelijkse stilteavond gewoon door. Er is (nog) geen keuken, maar dat maakt niet uit. De woonkamer is gewoon in orde, en we hebben een waterkoker om thee te zetten.

Waarschijnlijk doet zo’n uur samen-zijn in stilte ons heel goed, na een week met slopende en bouwende werklui in huis. Van harte welkom om erbij te zijn.

Graag van tevoren opgeven
We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Schoenen gaan uit, dus neem sokken of sloffen mee. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen na de stilte vertrekken.

Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je ons laat weten dat je komt. Stuur een mailtje naar info@jannytermeer.nl.
 
Landelijke Dag van de stilte
Op 29 oktober vindt weer de jaarlijkse Dag van de Stilte plaats, op de laatste zondag van de maand oktober. De dag waarop de wintertijd ingaat. Door het hele land worden stilte-activiteiten georganiseerd. Zie de website voor meer informatie.

Tussen 11 en 12 uur is er het landelijke stilte-uur. Dan zullen vele mensen door het hele land stil zijn, een concentratie van stilte, waardoor de stilte zich kan verdiepen.

 

Gegevens

Datum:
29 september 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen,
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar