Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond op afstand in mei

1 mei 2020 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Ook in mei organiseren we elke vrijdag een stilteavond op afstand. Van 20 tot 21 uur zijn we met elkaar stil, ieder in het eigen huis. De afgelopen weken hebben we ervaren hoe verbindend deze stilte is.

Verschillende stiltes
Het lijkt misschien onlogisch om bewust de stilte op te zoeken wanneer er al zoveel stilte is. Toch is het fijn om te doen, omdat je dan de verschillen zo duidelijk ervaart: stilte die je vrijwillig zoekt, en stilte die je wordt opgelegd. Niets doen uit eigen vrije wil, en niets doen omdat het moet. Thuis blijven omdat je dat fijn vindt, en thuis blijven omdat het moet.

Altijd stil en vrij
Wie weet ontdek je dat er diep van binnen helemaal geen verschil is. Onder de onrust die gedwongen nietsdoen, verplicht thuis blijven en opgelegde stilte veroorzaakt, is er de innerlijke stilte. Je ontdekt misschien dat je vanbinnen stil en vrij bent, altijd. Denk aan Nelson Mandela, die 28 jaar gevangen zat en toch vrij was.

Wees nieuwsgierig naar de vele soorten stiltes, en de ruime en lege Stilte onder en in alles.

Opgave
Wanneer je laat weten dat je meedoet, noem ik van tevoren je naam. Ik steek drie kaarsen aan: voor het licht in de wereld, het licht in ons en een extra kaars voor wie het moeilijk heeft, waar ook ter wereld.

Opgave: info@jannytermeer.nl of stuur een bericht per telefoon. Als je me mailt, geef ik je mijn nummer door. Ik maak een whatsapp-groep voor mensen die regelmatig meedoen, zodat ik je elke vrijdag een herinnering kan sturen.

Gegevens

Datum:
1 mei 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

maakt verlangens zichtbaar