Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavonden op afstand in juni

5 juni 2020 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

De week afsluiten in gedeelde stilte, het is een prettige gewoonte geworden. Elke vrijdag van 20 tot 21 uur zijn we samen stil, ieder in ons eigen huis. Met inmiddels een vaste groep deelnemers, die langzaam groeit. Deze stilteavond op afstand kwam in maart tot stand nadat we vanwege de coronamaatregelen niet meer samen konden komen. In plaats van maandelijks zijn we nu elke week een uur stil. 

Onbeperkt aantal deelnemers
Hoewel die maatregelen nu versoepeld zijn, gaan we door met deze nieuwe manier van stilteavonden. Het grote voordeel is dat er geen limiet is aan het aantal deelnemers. Ook zonder de 1,5 meter afstand is het met zeven stilteliefhebbers al snel vol in onze huiskamer. Met 1,5 meter afstand zouden er maar een paar mensen mee kunnen doen. Nu is het aantal onbeperkt.

Stille tijd voor jezelf
Naar binnen keren, je denken ‘tussen haakjes zetten’ en bewust gadeslaan wat je ervaart, in je lichaam, in je hoofd, geluiden die je hoort. Opmerken zonder oordeel, en als dat er wel is, dan is dat maar zo. Het is zoals het is. Niets moeten, alleen maar zitten in stilte. Dat kan al lastig genoeg zijn, vooral in deze enerverende tijd. Stille tijd voor jezelf.

Dit gedicht van Ida Gerhardt verbeeldt de diepte van de stilte:

Diep in de stilte binnengedaald –
zoals een vis
zoals een vis
binnen het water ademhaalt,
water dat adem en aanvang is.

diep in de stilte – en vrij geraakt,
zoals een vis
zoals een vis
zwaarteloos vaart met vinnen en staart,
voelend wat water en koelte is.

diep in de stilte eenkennig gewend –
zoals de vis
zoals de vis
enkel kent zijn element –
kennend de Ene die was en die is.

Praktische gegevens
Data: 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni
Tijden: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: je eigen huis
Opgave: info@jannytermeer.nl  

Aan het begin van het stilte-uur steek ik drie kaarsen aan, een voor het licht in de wereld, een voor het licht in ons, en een voor de mensen die het nu moeilijk hebben. Wanneer je laat weten dat je meedoet, noem ik aan het begin van het stilte-uur je naam. Je kunt ook een naam doorgeven van iemand die extra steun kan gebruiken.

Wil je een seintje?
Wil je elke donderdag een seintje, en vind je het fijn te weten wie meedoen, geef dan via de mail je mobiele nummer door. Ik neem je op in een Whatsapp-groep van regelmatige deelnemers. Dit is geen discussiegroep, niemand kan er berichten in zetten behalve ik. We houden het stil.  

 

Gegevens

Datum:
5 juni 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

maakt verlangens zichtbaar