Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilte-avond samen-zijn in stilte

17 november 2017 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

‘De mooiste feestdagen worden in onszelf gevierd, in stilte en apart;
de geheime gedenkdagen van het hart.

 Henry Wadsworth Longfellow, dichter

Even heb ik overwogen om mijn verjaardag (24 november) op deze manier te vieren, in stilte, en onze stilteavond gewoon op de gebruikelijke laatste vrijdag van de maand te houden. Toch voelt dat niet goed. Ik houd graag de ruimte de dag te vieren zoals op dat moment past. Misschien in stilte en apart,  misschien in heel klein gezelschap of misschien in groter gezelschap. Ik weet het nog niet.

Stilteavond een week eerder: 17 november
Wat het ook wordt, onze maandelijkse stilteavond houden we een week eerder. Niet op de laatste vrijdag van de maand, maar op 17 november. Op de gebruikelijke tijd, van 20.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt er een belletje, en kun je desgewenst even je benen strekken. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken.

Graag van tevoren opgeven
Omdat we stoelen klaar zetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt. info@jannytermeer.nl Schoenen gaan uit, dus neem warme sokken of sloffen mee.

Uit stilte ontstaat vorm 
Aan scheppen gaat stilte vooraf, zo vertelde Marleen van den Bergh op buitenplaats Leyduin, bij de tentoonstelling Mezen en andere vogels (nog tot 15 december te zien). Wanneer kunst uit stilte ontstaat, wordt ze universeel, overstijgt ze het persoonlijke.

Ik herken dat. Mijn verlangen is vanuit stilte in de wereld te zijn, mijn handelen te laten ontstaan uit stilte, niet uit gewoonte of plicht. De stilteavonden en meditatie verstevigen het contact met de innerlijke stilte.

Vanuit stilte in de wereld 
Uit ervaring weet ik dat de verbinding met stilte intenser wordt in een langere periode van stil-zijn, zoals een stilteweek. Daarna is het soms wennen om in de wereld te zijn, met hectiek en lawaai. Hoe zou het zijn om ’s ochtends te zwijgen en ’s middags je gewone leven op te pakken?

Vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw
Dat laat ik je graag ervaren tijdens de vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw, die ik samen met Sandra Klein organiseer. Het wordt een afwisseling van stil zitten en loopmeditatie.

Zodra de week zijn vorm heeft gekregen, hoor je er meer over, zoals locatie, tijdstip en financiële bijdrage. Heb je interesse, noteer dan alvast de data: 27 t/m 31 december.


Graag tot 17 november op onze stilteavond.

Stil in de vilten cirkel van Claudy Jongstra.

Gegevens

Datum:
17 november 2017
Tijd:
20:00 - 21:00

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051HT
+ Google Maps
Telefoon:
023-5272084

maakt verlangens zichtbaar