Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Samen-zijn in stilte

28 juli 2017 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

’s Avonds, voor ik naar bed ga, zit ik een kwartiertje stil, of korter, of langer. Net hoe het uitkomt. Dan vraag ik mezelf hoe het met me gaat, met naam en al: hoe gaat het met je, Janny? De ene keer verschijnt er spontaan een glimlach op mijn gezicht, de andere keer zakt de vermoeidheid in mijn benen. Goh, kennelijk ben ik moe. Had ik niet zo gemerkt. Of ik voel me licht vanbinnen, of beide tegelijkertijd, licht en zwaar. Vaak is het niet één gevoel. Wanneer ik wat langer zit, komt er steeds meer naar boven.

Stilte breidt zich uit
Iets vergelijkbaars gebeurt er tijdens onze maandelijkse stilteavond. Meestal komen er allerlei gedachtes op. Wanneer ze me te veel afleiden, concentreer ik me op mijn ademhaling. Of ik zeg zachtjes in mezelf ‘ik ben’. Geleidelijk nemen de gedachtes minder ruimte in beslag, er komen gevoelens naar boven. Langzaam kom ik vervolgens in contact met de stilte, de ruimte, in mezelf. Soms breidt die zich uit, soms lijkt hij te verdwijnen. Hij verdwijnt niet echt, ik ervaar hem gewoon minder. Het is heerlijk wanneer de stilte zich verder ontvouwt. Om mij heen, om de anderen, om het huis, steeds verder. Grenzeloos.   
Alles vindt tegelijkertijd plaats
Er zijn geluiden: van de buren, het verkeer, de vogels, ruisende bomen. Er is stilte. Er is zoveel tegelijkertijd! Gedachtes, gevoelens, stilte, geluiden van buiten en van binnen. Gewoon laten bestaan, niets doen. Elke maand een uur, bij ons in de huiskamer. Van harte welkom. Wie weet inspireert deze avond je tot stilte in je eigen huis, al is het maar een paar minuten. Bijvoorbeeld om je zelf te vragen hoe het met je gaat…

Graag van tevoren opgeven
We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Na een halfuur klinkt het wekkertje, en kun je even je benen strekken, als je dat wilt. Na afloop is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen naar huis gaan.

Omdat we stoelen klaarzetten, vinden we het prettig wanneer je laat weten dat je komt: info@jannytermeer.nl. Dat kan tot op het laatste moment. Is het kort van tevoren, dan graag even bellen: (023) 5272084. De avond is gratis. De schoenen gaan uit, dus neem sokken of sloffen mee.

Gegevens

Datum:
28 juli 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen, 2051HT
+ Google Maps
Telefoon:
0235272084

maakt verlangens zichtbaar