Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteavond Samen-zijn in stilte

30 maart 2018 om 20:00 - 21:00

Activiteit Navigatie

Onze maandelijkse stilteavond valt deze maand op Goede Vrijdag. Ik heb dit lang een vreemde naam gevonden: wat is er goed aan om een man te kruisigen? Nu weet ik: sterven gaat vooraf aan transformatie. Op welke manier dan ook. Met Pasen staat Jezus op, een nieuwe mens.

Ik ben opgevoed in de tradities van de hervormde kerk, die ik echter al heel lang geleden verlaten heb. Ik vond de leer benauwend, vrouwonvriendelijk, somber, een streng keurslijf.

Jezus voorbij het christendom
Geleidelijk is bij mij het besef doorgedrongen dat het verhaal van Jezus een parel is die begraven ligt onder de tradities en gewoontes van het instituut Kerk. Dat je de evangeliën ook anders kunt lezen, zoals onder andere blijkt uit het boek Omdat het hier licht is van Thomas Moore: Jezus voorbij het christendom. Net als Jezus zijn we mens en goddelijk tegelijk. We zijn lichaam, geest en ziel. Wetenschappelijk niet te bewijzen. Het leven is een mysterie dat geleefd wil worden.

Samen stil op vrijdag 30 maart
Of Jezus je nu aanspreekt als voorbeeld of niet, of je door anderen wordt geïnspireerd of niet, je bent van harte welkom om samen met ons stil te zijn op Goede Vrijdag in onze woonkamer in Overveen (Oranje Nassaulaan 104). Inloop zoals gebruikelijk vanaf 19.45 uur. De stilte begint om 20.00 uur. Na een halfuur klinkt er een belletje en kun je even je benen strekken. Na het volgende halfuur is er thee, die we in stilte opdrinken. Je kunt ook meteen naar huis gaan.

Graag van tevoren opgeven
Wil je verzekerd zijn van een plaats, geef je dan van tevoren op: info@jannytermeer.nl. We zetten een stoel voor je klaar. Zit je liever op je eigen meditatiekussentje of -bankje, prima. De schoenen gaan uit, dus neem warme sokken of sloffen mee. De avond is gratis.

Met stille groet,

 

Gegevens

Datum:
30 maart 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Oranje Nassaulaan 104
Overveen,
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar