Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Reis in (de) stilte

27 december 2019 om 09:30 - 31 december 2019 om 12:00

Activiteit Navigatie

Graag nodig ik je uit voor een Reis in (de) stilte:
vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw

Het is net alsof de natuur na 21 december even haar adem inhoudt. De kortste dag is geweest. Je zou verwachten dat de dagen langer worden, maar dat gebeurt nog niet. Drie dagen blijven de dagen even kort, totdat ze vanaf 24 december weer beginnen te lengen, het begin van de dertien heilige nachten. Het zijn nachten waarop je voorspellende dromen kunt verwachten. Het is de tijd waarvan gezegd wordt dat de sluiers tussen de stoffelijke en onstoffelijke zielswereld het dunst zijn.

Wees welkom op de Reis in (de) stilte
In deze bijzondere periode van bezinning en reflectie nodig ik je uit voor een vijfdaagse Reis in (de) stilte: vijf ochtenden stiltemeditatie, afgewisseld door loop- en klankmeditatie. Te beginnen op de dag na kerst (27 december) tot aan de laatste dag van het jaar, 31 december.

Ervaar het monastieke ritme
Laat de drukte van de decembermaand achter je, en dompel je onder in het monastieke ritme van vijf ochtenden in stilte. ’s Ochtends zit je stil in een kring, maak je contact met je innerlijk weten, en ’s middags stap je het dagelijkse leven in. 

Geen doel of thema 
De dagen hebben geen doel of vast thema. Er is alleen de uitnodiging aanwezig te zijn bij wat er op dat moment is. Natuurlijk ben je vrij om je eigen thema mee te nemen. 

Waarom zou je meedoen?
Deze serie van vijf stilteochtenden is iets voor jou wanneer je:

* rust wilt ervaren te midden van je drukke leven
* het contact met je innerlijke stilte wilt versterken
* het jaar bewust wilt afsluiten
* je intuïtie wilt versterken
* in balans wilt zijn

Twijfel je of dit iets is voor jou, bel of mail ons en we vertellen  je er meer over. ​

Kies hoe vaak je meedoet
Het kan zijn dat het niet lukt elke ochtend aanwezig te zijn. Je kunt je ook per dag opgeven. Omdat we hebben ervaren hoe waardevol het is wanneer je meer dagen meedoet, raden we je aan minimaal drie dagen mee te doen.

Nieuw: korte uitleg en nagesprek voor wie dat wil
Vorig jaar was er behoefte aan een korte uitleg van tevoren en een gesprek na afloop om ervaringen te delen. Daarom bieden we je de gelegenheid een kwartier eerder te komen, nl. om 09.00 uur, en na afloop even te blijven.

Wil je liever in stilte komen en gaan, dan kom je na 09.15 uur en vertrek je weer in stilte.  Het nagesprek vindt plaats nadat iedereen weg is die in de stilte wil blijven.

Begeleiding
Deze retraite organiseer ik wederom met Sandra Klein, lichaamsgericht therapeute en coach. Ze begeleidt mensen in het vergroten van hun persoonlijke levensruimte.

In 2017 organiseerden we voor het eerste de Reis in (de) stilte, en langzaam begint er een traditie te ontstaan. We vinden het beiden heerlijk om deze dagen mee te maken. Ben jij er ook (weer) bij?  

Praktische gegevens
Data:       27 tot en met 31 december 2019
Locatie: de Garage, Kennemerstraat 11A zwart, Haarlem
(op loopafstand van het station)
Tijden:    9.30 uur precies tot 12.00 uur. Inloop vanaf 09.15 uur.
Maximum: 10 personen

Heb je behoefte aan uitleg, kom dan om 09.00 uur. 

De investering: 1 ochtend: €30,  2 ochtenden: €60, 3 ochtenden: €75,  4 ochtenden:  €100, 5 ochtenden: €125.

Je kunt je hier opgeven. Het maximum aantal personen per ochtend is tien. Op zaterdag en zondag is het maximum bijna bereikt, op vrijdag en dinsdag is er nog veel ruimte. 

Je reservering is definitief wanneer wij de betaling hebben ontvangen. Annulering kan kosteloos tot 22 december a.s. Daarna betaal je het volledige bedrag. Nadere bijzonderheden ontvang je na aanmelding. Je kunt je hier  aanmelden.

In stilte openen zich heel geleidelijk vele kamers, zoals in dit doorkijkje in het gebouw Oud-Amelisweerd, in Utrecht.

 

Gegevens

Begin:
27 december 2019 om 09:30
Einde:
31 december 2019 om 12:00
Kosten:
€125

Locatie

Ruimte De Garage
Kennemerstraat 11A zwart
Haarlem,
+ Google Maps

maakt verlangens zichtbaar