Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stilteretraite Reis in (de) stilte

27 december 2018 om 09:30 - 31 december 2018 om 12:00

Activiteit Navigatie

Behoefte aan een moment van bezinning aan het eind van het jaar? Voel je welkom op de stilteretraite van vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw: Op reis in (de) stilte. In de rustige en omsloten locatie Ruimte De Garage, dicht bij het station van Haarlem.  

De winter is de ideale tijd om naar binnen te keren en contact te maken met je innerlijke stilte: de stem van je hart. De dagen zijn kort, de energie van de natuur is ingetogen, dieren houden een winterslaap, het leven vraagt om een trager tempo.

Dompel je onder in stilte
Laat de hectiek van de kerstdagen achter je,  en dompel je vijf ochtenden aaneen onder in stilte voor je het nieuwe jaar ingaat.

We beginnen de eerste dag met een welkom en voorstelrondje, daarna zijn we stil. We onderbreken de stilte alleen voor korte aanwijzingen, en we wisselen het zitten af met loop- en klankmeditatie. Tussendoor is er een korte pauze waarin je je benen kunt strekken en iets kunt drinken.

Stilte verbindt
Na de stilteochtend ga je de drukte van alledag in. De volgende ochtend dompel je je weer onder in onze gezamenlijke stilte. Door vijf dagen achter elkaar stil te zijn en daarna je gewone leven op te pakken versterk je het contact met je innerlijke stilte tijdens het dagelijks leven. Die stilte is er altijd. Ze verbindt. 

Geen doel of thema
De ochtenden hebben geen thema of doel. Er is alleen de uitnodiging aanwezig te zijn bij wat er op dat moment is. Uiteraard ben je vrij om zelf een thema of onderwerp mee te nemen op deze reis in (de) stilte. 

Waarom zou je meedoen?
Deze serie van vijf stilteochtenden is iets voor jou wanneer je:
* rust wilt ervaren te midden van je drukke leven
* het contact met je innerlijke stilte wilt versterken
* het jaar bewust wilt afsluiten
* je intuïtie wilt versterken
* in balans wilt zijn

Ook als je geen ervaring hebt
Ben je niet vertrouwd met stilte en/of meditatie, dan zijn deze stilte-ochtenden een uitstekende manier om er kennis mee te maken. Je kunt één ochtend meedoen om te ervaren hoe het is. Het meeste profijt heb je echter wanneer je minimaal drie ochtenden samen met ons stil zit. Je bent van harte welkom. 

Twijfel je of dit iets is voor jou, bel of mail ons en we vertellen  je er meer over. ​

Wie begeleiden de groep?
Ik begeleid de ochtenden samen met Sandra Klein (lichaamsgericht therapeut). Vorig jaar hebben we voor het eerst een serie van vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw georganiseerd. Dat is ons zo goed bevallen, dat we er een vervolg aan geven.  

Praktische gegevens
Data:       27 tot en met 31 december 2017
Locatie:   de Garage, Kennemerstraat 11A zwart, Haarlem (op loopafstand van het station)
Tijden:      9.30 uur precies tot 12.00 uur. Inloop vanaf 09.15 uur
Investering:
1 ochtend: €30,  2 ochtenden: €60, 3 ochtenden: €75,  4 ochtenden:  €100, 5 ochtenden: €125.

Je kunt je hier opgeven.

Voorwaarden
Je reservering is definitief wanneer wij de betaling hebben ontvangen. Annulering kan kosteloos tot 22 december a.s. Daarna betaal je het volledige bedrag. Nadere bijzonderheden ontvang je na aanmelding. Je kunt je hier  aanmelden.

We zien je graag verschijnen.
Met verstilde groet,

Sandra Klein
Janny ter Meer

Gegevens

Begin:
27 december 2018 om 09:30
Einde:
31 december 2018 om 12:00
Kosten:
€25

Locatie

Ruimte De Garage
Kennemerstraat 11 zwart
Haarlem, 2021EA
+ Google Maps
Website:
www.ruimtedegarage.nl

maakt verlangens zichtbaar