Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Lentediner van verlangen

26 maart 2017 om 16:00 - 19:00

Activiteit Navigatie

Op welk gebied beschouw jij jezelf als een groentje en hoe voelt dat? Van harte welkom om deze vraag te onderzoeken tijdens het lentediner van verlangen.

Groen is de kleur van de lente, een nieuw begin, harmonie, rust en de natuur. Hij komt overeen met het ritme van je hart, en daarom kan groen je aansporen je hart te volgen.

Groen roept ook associaties op met een groentje zijn, een beginneling. The beginner’s mind. Die ziet mogelijkheden, aldus zenboeddhist Shunryu Suzuki, terwijl de professional obstakels opmerkt.

Lentediner van verlangen op 26 maart
Groen is daarom een passende kleur voor het lentediner van verlangen, dat ik op zondag 26 maart organiseer in samenwerking met Sabien Bosman van Staal. Het is een zgn. déjeuner dinatoire, oftewel tussen lunch en diner in. We beginnen om 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur en we eindigen om ongeveer 19.00 uur. Kosten € 25,00, excl. drankjes. Opgave: info@jannytermeer.nl.

Hoe smaakt groen?
Laat je verrassen door de groene gerechten van Sabien en haar team, met als sluitstuk een groene taart van Saskia van Gelderen van Tussen taart en tekening.

We eten het voorgerecht in stilte, tijdens het hoofdgerecht word je uitgenodigd in gesprek te gaan met je tafelgenoten over een groentje zijn, the beginner’s mind en andere associaties met groen. Tijdens het dessert staat groen als kleur centraal: heb je groene kleding, en zo nee, hoezo eigenlijk niet? Trek iets groens aan of neem een groen object mee.

Hoe klinkt groen?
De muzikale bijdrage komt van Wieke Ubels, zangdocent en koordirigent, die een concert van klankschalen zal verzorgen. Klankschalen zijn afkomstig uit boeddhistische gebieden in de Himalaya en zijn er in allerlei vormen en materialen. Laat je meevoeren door de helende klanken van deze instrumenten, die oorspronkelijk zijn bedoeld als etensschalen.

Een diner door ‘groentjes’
Sabien komt oorspronkelijk uit het boekenvak, studeerde Nederlandse letterkunde, en begon ooit als groentje een restaurant. Ze wordt nu alom gewaardeerd om haar smakelijke en inspirerende themadiners.

Saskia is een nieuwkomer in de wereld van de patisserie. Na jarenlang als illustrator actief geweest te zijn, combineert ze nu haar beeldend talent met haar liefde voor taarten en chocola. De decoratieve afwerking van haar creaties getuigt van haar kunstzinnige achtergrond.

Wieke studeerde aan het conservatorium in Zwolle, is een ervaren zangeres en koordirigent. Recent heeft ze een opleiding afgerond over de genezende werking van klank. Op dit gebied beschouwt ze zichzelf nog als groentje.

Jarenlang was ik actief als redacteur in het boekenvak, en daarna als imagocoach. Nu noem ik me bezinnings- en imagocoach, maar ook wel vroedvrouw van verlangens. Een nieuwe rol. 

Praktische gegevens
Datum             :  zondag 26 maart 2017
Locatie           :   Staal, Gedempte Oudegracht 46, 2011 GS Haarlem
Aanvang         : 16.00 uur, inloop 15.45 uur
Bijdrage          : € 25,00, excl. drankjes. Te betalen na afloop van het diner. Alleen pinnen.
Opgave           : info@jannytermeer.nl

 

Gegevens

Datum:
26 maart 2017
Tijd:
16:00 - 19:00
Kosten:
€25,00

Organisator

Janny ter Meer

Locatie

restaurant Staal
Gedempte Oude Gracht 46
Haarlem,
+ Google Maps
Website:
www.staalhaarlem.nl

maakt verlangens zichtbaar