Laden Activiteiten

« All Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Korte stilteretraite in de stad

26 oktober 2018 om 14:00 - 28 oktober 2018 om 16:30

Activiteit Navigatie

Stilte is als het wit tussen de regels, als de pauze tussen muzieknoten. Stilte is essentieel, vooral in onze drukke maatschappij, met zoveel afleidingen. Stilte brengt je bij je zelf, naar de lege ruimte van waaruit alles zich ontvouwt. Het leven stroomt, en jij beweegt mee. Er is vertrouwen.

Ervaar wat stilte met je doet
Je zit stil, je slaat je gedachten gade, je concentreert je op je ademhaling, en ervaart dat langzaam de rust in je zelf toeneemt, de stilte zich uitbreidt. Ook al komen er gedachtes op, je raakt er niet van onder de indruk, je gaat er niet in mee. De innerlijke stilte blijft.

Dit kun je ervaren wanneer je zit stil. Maar misschien ervaar je helemaal geen rust, word je zelfs heel onrustig van het stil zitten. Wat er ook in jou plaatsvindt, de kunst is daar met interesse naar te kijken, er niet kwaad om te worden, je zelf niet af te keuren. Het is zoals het is. Je bent niet je gedachten, je bent niet je emoties. Je bent alles, je bent niets.

Samen versterkt de stilte
Ook al weet je uit ervaring hoe helend stilte kan zijn, toch is het soms lastig regelmatig stil te zitten, vooral in je eentje. Er is altijd wel iets wat je aandacht afleidt. Het vraagt toewijding en discipline regelmatig de stilte op te zoeken. Die beide kwaliteiten versterk je door samen met anderen stil te zijn. In een groep wordt de stilte dieper, je wordt gedragen door elkaars energie.

Drie stiltemiddagen in de herfst
In het weekend waarin de tijd wordt verzet, bieden we je de mogelijkheid drie middagen samen met anderen stil te zijn. We beginnen op vrijdag 26 oktober, en sluiten af op zondag 28 oktober, de landelijke dag van de stilte. Aanvang 14.00 uur, einde 16.30 uur. Kun je niet alle dagen, dan kun je ook een of twee dagen meedoen.

We wisselen het zitten af met loop- en klankmeditatie, een korte pauze, en sluiten af met het geluid van een klankschaal. Tijdens de inloop (vanaf 13.45 uur) kan er gepraat worden, na afloop ga je in stilte naar huis.

Stilte in de stad en je leven
Deze korte stilteretraite vindt plaats midden in Haarlem, in de ruimte De Garage, Kennemerstraat 11zwart, tegenover het Dolhuys (5 min. lopen van het station). Buiten is er geluid, binnen zijn we stil. Het is een uitnodiging de stilte te integreren in je dagelijkse bestaan. Zodat het gemakkelijker wordt thuis regelmatig stil te vallen, als een logisch onderdeel van je leven.  

Ook als je geen ervaring hebt
Ben je niet vertrouwd met stilte en/of meditatie, dan zijn deze stiltemiddagen een uitstekende manier om er kennis mee te maken. Je kunt één middag meedoen om te ervaren hoe het is. Het meeste profijt heb je echter wanneer je alle drie middagen samen met ons stil zit. Je bent van harte welkom.

Twijfel je of dit iets is voor jou, bel of mail ons en we vertellen  je er meer over.

Praktische informatie
Data                   : vrijdag 26 , zaterdag 27, zondag 28 oktober
Tijden                : 14.00 tot 16.30 uur, inloop 13.45 uur
Locatie             : ruimte De Garage, Kennemerstraat 11zwart, Haarlem
Bijdrage          : € 25 per middag, als je drie of twee dagen meedoet,
                               € 30 voor één middag.
Opgave           : via de website van Sandra
Informatie    : info@jannytermeer.nl / info@totembodymind.nl

Reservering en annulering
Je reservering is definitief wanneer wij de betaling hebben ontvangen. Annulering kan kosteloos tot 19 oktober. Daarna betaal je het volledige bedrag. Nadere bijzonderheden ontvang je na aanmelding. 

Wie begeleiden de groep?
Deze drie stiltemiddagen organiseer ik samen met Sandra Klein (lichaamsgericht therapeut, http://www.totembodymind.nl/). We hebben elkaar gevonden in onze behoefte aan stilte en de wens  dit te delen met meer mensen.

Overnachten in Haarlem
Woon je niet in de buurt van Haarlem, en heb je wel interesse in deze retraite? Haarlem biedt vele overnachtingsmogelijkheden, zodat je er een aangesloten stilteperiode van kunt maken. ’s Ochtends ga je je eigen gang, ’s middags ben je met ons stil, ’s avonds ben je weer op jezelf.

Ook thuis stil 
Je verdiept de stilte wanneer je thuis de stilte voortzet: door te zwijgen, en geen verbale activiteiten te ondernemen. Zoals lezen, tv-kijken, schrijven. In plaats daarvan ga je iets doen waar geen woorden bij nodig zijn: tuinieren, koken, wandelen, musiceren, iets kunstzinnigs, luisteren naar instrumentale muziek.

 

Gegevens

Begin:
26 oktober 2018 om 14:00
Einde:
28 oktober 2018 om 16:30
Kosten:
€25,00

maakt verlangens zichtbaar