Verlangen naar een leren broek

Een leren broek, die staat al een paar jaar op mijn kledingverlanglijstje. Maar ja, een leren broek. Ik eet geen vlees, dan kan ik toch ook niet een leren broek kopen. Is per slot van rekening de huid van een beest.

Toch ben ik een keer een winkel binnengestapt die leer verkocht. In de  Kruisstraat in Haarlem. Hij is er nu niet meer. Naast cowbowlaarzen en leren jassen verkochten ze er zwarte leren broeken. Stug en dik, vond ik ze. Zaten ook niet lekker, te warm. Ze hadden niet de stoere en elegante uitstraling die ik zocht.

Een baggy broek…
Afgelopen week  liep ik langs de winkel van Young Designers United op de Keizersgracht in Amsterdam. Deze maand is de winkel gesloten vanwege een verbouwing, maar tot mijn verrassing waren ze die maandag open. Toch naar binnen, om snel te kijken. Eerst zag ik niets van mijn gading, maar toen werd mijn blik getrokken door een foto van zgn. crash trousers  van ByBrown. Had ik al gezien op hun website. Een baggy broek. Zou die me staan? Proberen maar.

… die op leer lijkt
Hij bleek prachtig, hij stond mooi en hij was afgeprijsd. Tsja, dan kan ik de verleiding niet weerstaan. Helemaal niet omdat de stof van deze broek, gecoat katoen, op leer lijkt! Heb ik toch mijn ´leren´ broek, die ik als halve vegetariër (ik eet wel vis), gerust kan dragen.

Verlangen vindt vorm
De ´leren´ broek is een perfect voorbeeld van een verlangen dat vervuld wordt op een manier die ik niet had voorzien. Eigenlijk had ik het al opgegeven, leren broek, nee, niet doen. Het werd een verborgen en een verboden verlangen. Nu heeft het zijn vorm gevonden, een vorm die me beter past dan het oorspronkelijke idee van een leren broek.

Wat ligt er onder het verlangen?
Verlangen naar een bepaald kledingstuk, het lijkt zo triviaal en alledaags. Toch kun je door zo´n verlangen veel over jezelf ontdekken. Waar staat je het voor? Welk verlangen ligt eronder? Wat verbeeldt (in mijn geval) de leren broek? Hij staat voor rock´n´roll, het ruige leven, buiten zijn, hij is kortom stoer.

Wat zou jij graag dragen, maar durf je niet?
Heb jij ook zo´n kledingverlangen? Iets wat je graag zou dragen, maar niet durft? Stop het niet weg, wees er nieuwsgierig naar. Vind een afbeelding van dat kledingstuk, schrijf op wat er zo aantrekkelijk aan is. De kans is groot dat je kwaliteiten ontdekt die je herkent, of die je graag zou ontwikkelen.

Houd dat kledingstuk in je achterhoofd als je winkelt, ga niet gericht op zoek. Laat het verlangen los. Zie je het kledingstuk of iets wat erop lijkt, pas het eens. Je hoeft het niet te kopen. Of leen het van een vriendin, als zij het wel heeft. Wees nieuwsgierig naar het effect.

Elke keer wanneer je een verborgen eigenschap ontdekt en naar buiten brengt, krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking.

Buitenstaander nodig?
Verlangens kun je zelf ontdekken, en soms heb je een buitenstaander nodig die vragen stelt waar jij niet opkomt. Iedereen heeft zo zijn blinde vlekken. Ik begeleid je graag op je ontdekkingstocht naar (verborgen) verlangens en de innerlijke overtuigingen die je beletten deze verlangens te leven.  In een kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer over de mogelijkheden, zoals een sessie met voice dialogue of een tafelopstelling.  Op dit moment (2021) maak ik geen afspraken.

© Janny ter Meer, februari 2017