Workshop Kleur en uitstraling voor De Broekriem

‘Wat trek ik aan als ik ga solliciteren?’ Dit is beslist een vraag die deelnemers van Stichting DeBroekriem bezighoudt. DeBroekriem is namelijk een platform voor en door werkzoekenden. We organiseren allerlei events die onze deelnemers helpen in hun zoektocht naar een baan.

Belang van kleding bij eerste indruk
Daarom was ik als eventmanager op zoek naar een gastspreker die voor ons een workshop over kleding en solliciteren zou kunnen verzorgen. Via Facebook kwam ik terecht bij (imago)coach Janny ter Meer. Iets in het bericht triggerde mij, en daarom heb ik contact met haar opgenomen. We spraken af dat zij een ochtend zou verzorgen over kleur en uitstraling.

Op woensdag 14 september (2016) verzamelden zich ongeveer vijftien belangstellenden in een ruimte van Rabobank Alkmaar e.o. Het was warm die dag, wat trek je dan eigenlijk aan?

Feedback over je uitstraling
Via vragen uit het imagospel kregen we eerst een idee hoe anderen ons zien, daarna gingen we aan de slag met kleurige stoffen om uit te vinden welke tinten ons goed staan en tot slot kregen we inzicht in de taal van kleding. Eén deelneemster die dezelfde middag een sollicitatiegesprek had, kreeg ter plekke het advies kleur aan haar blauw-witte outfit toe te voegen. Bijvoorbeeld een armbandje.

Inspirerend en praktisch
Het was een inspirerende en gezellige workshop waarin we een eerste idee kregen van de impact die kleur en kleding hebben op je uitstraling. We ontvingen praktische tips en trucs van Janny. Ik heb haar ervaren als een deskundige en inspirerende persoonlijkheid, en ik kan haar dan ook van harte aanbevelen voor een workshop over de taal van kleur of kleding.

Angélique ter Hofstede
Eventmanager DeBroekriem (www.debroekriem.nl)